Üniversite Öğrencilerinden Cemile Nineye Anlamlı Hediye - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencilerinden Cemile Nineye Anlamlı Hediye

Üniversite Öğrencilerinden Cemile Nineye Anlamlı Hediye

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencileri kemik erimesi nedeniyle yürüyemeyen 74 yaşındaki Cemile Bayraktar'a tekerlekli sandalye hediye etti.

24.10.2013 16:04  Güncelleme: 16:11

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu öğrencileri kemik erimesi nedeniyle yürüyemeyen 74 yaşındaki Cemile Bayraktar'a tekerlekli sandalye hediye etti.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknoloji Bölümü öğrencileri Koray Coşkun, Ali Okay Karayel, Onur Arslanali ve Cem Uzun, 'Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi' kapsamında ilçede kemik erimesi nedeniyle yürüyemeyen 74 yaşındaki Cemile Bayraktar'a topladıkları 170 kilo kapak ile aldıkları tekerlekli sandalyeyi hediye etti. Üniversite öğrencilerinin kucağında odasından getirilerek tekerlekli sandalyeye bindirilen Cemile Bayraktar büyük bir şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, Yüksekokul olarak Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi kapsamında çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Projelerin devam edeceğini belirten Henden, "Biz Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi kapsamında her yıl belirli yerlerde belirli kişilere bu tür destekler olduğu gibi farklı desteklerde bulunuyoruz. Öğretim Görevlisi Barış Şahin'in önderliğinde 'Sosyal Sorumluluk Projeleri' kapsamında kapak toplama kampanyası yapmışlardır. Bu kapaklardan alınan tekerlekli sandalyeyi de Cemile Bayraktar'a getirdik. Güle güle kullansın, bu projelerimiz daha da devam edecektir. İnşallah yaşamında kendisine kolaylık sağlar. Bizde mutlu oluruz. Ben bu vesile ile öğrencilerime ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanımız İsmail Korkut'a teşekkür ediyorum. Bize fikirler vererek önümüzü açtı" dedi.

Anadolu Engelliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut da, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu kampanyayı başlatan öncelikle Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, proje hocamıza ve öğrencilere teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarımız tekerlekli sandalyeyi aldıktan sonra derneğimize başvurdular. İlçede ihtiyaç sahibi kişi varsa kendilerine bu sandalyeyi iletmek istediklerini söylediler. Bizlerde ihtiyaç sahiplerini belirli bir kriterler ölçüsünde belirleyip, elimize böyle fırsatlar geçtiğinde bunları temin etmeye çalışıyoruz. Bu sandalye de Cemile nineye nasip oldu. İnşallah Cemile ninemiz bundan sonra yaşamında daha çok rahat eder, ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BEÜ Alaplı Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknoloji Bölümü öğrencisi Ali Okay Karayel, İstanbul Esenler Belediyesi tarafından başlatılan 170 kilo mavi kapağa tekerlekli sandalye teslim edildiğini bu yönde çalışma başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği Bölümünde okumaktayım. Sosyal Sorumluluk Projeleri Dersi kapsamında mavi kapak kampanyası başlatıldı. Bizde bu anlamda ihtiyaç sahibi kişilere yönelik bir çalışma başlatmayı düşündük. İstanbul Esenler Belediyesi tarafından başlatılan 170 kilo mavi kapağa tekerlekli sandalye temin ediliyordu. Biz bu konuda onlardan yardım istedik. Bunun sonucunda bir adet tekerlekli sandalye aldık. Cemile teyzemize tekerlekli sandalyeyi getirdik. İnşallah tekerlekli sandalye ile bundan sonraki hayatı daha da kolaylaşır."

74 yaşındaki Cemile Bayraktar da öğrencilerin kendisine verdiği destekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencilerinden Cemile Nineye Anlamlı Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement