Üniversite öğrencilerinden köy okullarındaki öğrencilere yardım
KİLİS - Bir sivil toplum örgütü desteğiyle " Türkiye'nin her yerinde umut var" projesini hazırlayan üç üniversite öğrencisi tarafından Kilis'in Karakoyunlu köyünde fakir öğrencilere, giysi, kırtasiye, oyuncak, ayakkabı ve eğitim malzemeleri dağıtıldı.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Cansu Kostakoğlu, Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Büşra Giray, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Burak Mala kendi imkanlarıyla topladıkları, giysi, kırtasiye, oyuncak, ayakkabı ve eğitim malzemelerini Kilis'in Karakoyunlu köyünde fakir öğrencilere dağıttı. Bazı öğrencilerin lastik terlik ile okula gelmeleri gelmesi duygulu anlar yaşanmasına yol açtı. Öğrencilerin lastik terliklerini çıkarılarak yerine bot giydiler. Yardımları alan çocukların sevinçleri gözlerinden okunduğu dikkat çekti.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Cansu Kostakoğlu, proje kapsamında topladıkları eşyaları Kilis'in Karakoyunlu köyünde fakir öğrencilere getirdiklerini ifade ederek, "Daha önce okuldaki belirledikten sonra temin ettiğimiz eşyaları getirdik. Amacımız, eğitimde fırsat eşitliği sağalmak, Türkiye'nin her köşesine bu imkanı ulaştırmaktır. Biliyoruz ki güzel bir gelecek için eğitim şarttır" dedi.
Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Büşra Giray, şehirdeki imkanlara sahip olmayan köyde okuyan çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için bir proje hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Projemizin ismini de Türkiye'nin her yerinde umut var, olarak belirledik. Çocukların ihtiyaçlarını karşılarken, aslında coğrafyanın bir kader olmadığını eğer istenirse eğitimle bütün yaşamları değiştirilebileceğini Türkiye'nin her yerine aşılamak istiyoruz" dedi.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Burak Mala, Türkiye'nin her yerinde umut var projesi kapsamında Kilis'e geldiklerini ifade ederek, "Gönlü arkadaşlarımızla bu projeye imza atıyoruz. Proje kapsamında ilk olarak, Kilis'in Karakoyunlu köyünde geldik. Köy okulundaki fakir öğrencilere yardımları getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Üniversite Öğrencilerinden Köy Okullarındaki Öğrencilere Yardım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.