Ünlü "Doha Tartışmaları" Yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde - Son Dakika
Güncel

Ünlü "Doha Tartışmaları" Yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde

Ünlü "Doha Tartışmaları" Yarın Boğaziçi Üniversitesi\'nde

Tanınmış İngiliz gazetecisi Tim Sebastian'in yönettiği prestijli ve ödüllü "Doha Tartışmaları"nın özel bir oturumu, yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

11.01.2012 13:55

Tanınmış İngiliz gazetecisi Tim Sebastian'in yönettiği prestijli ve ödüllü "Doha Tartışmaları"nın özel bir oturumu, yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Tartışmaya katılanlar, Türkiye'nin "Arap Baharı" ülkeleri için iyi veya kötü bir örnek olduğu konusunu ele alacaklar.

Yarınki oturumda tartışılacak tez, "Düzenleyiciler, Türkiye'nin Arap Dünyası için kötü bir model oluşturduğuna inanıyor" olacak. Boğaziçi Üniversitesi'nde etkinliği sırasında tez lehinde gazeteci Ece Temelkuran ve Alman Marshall Fonu'ndan kıdemli uzman Lübnanlı Hasan Mneimneh, aleyhinde ise halen Brüksel'deki Carnegie Avrupa kuruluşunda çalışmalarda bulunan eski Türk diplomatı Sinan Ülgen ile tanınmış Faslı gazeteci Aboubakr Jamali söz alacak.

Tim Sebastian da, bu konuya ilişkin açıklamasında Arap dünyasındaki kargaşa nedeniyle Türkiye'nin ilgi odağı haline geldiğini belirterek, "Tartışmada Türkiye'nin İslam dünyası ile Batı arasında etkin bir dengeyi bulup bulmadığını ya da yeni Arap devletlerinin güçlendirmeye ve korumaya çalıştıkları özgürlükleri kısıtlayıp kısıtlamadığı ele alınacak" diye konuştu.

BBC World kanalında Ocak 2005'ten beri yayımlanan ve Katar Vakfınca finanse edilen "Doha Tartışmaları" yöneten Tim Sebastian, BBC tarafından yıllardır yayımlanan ve konuklara sert soruların yöneltildiği "Hardtalk" programında gösterdiği başarılı performans ile tüm dünyada dikkat çekmişti.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ünlü 'Doha Tartışmaları' Yarın Boğaziçi Üniversitesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement