Ünlülerden Tutsak Yunuslar İçin İmza Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Ünlülerden Tutsak Yunuslar İçin İmza Kampanyası

Ünlülerden Tutsak Yunuslar İçin İmza Kampanyası

Yunuslara Özgürlük Platformu'na ünlülerden destek geldi.

27.06.2012 11:18

Ünlü sanatçılardan Yunuslara Özgürlük Kampanyası'na imzalı destek

Türkiye'de gösteri amacıyla havuzlarda tutsak bulunan yunusların özgürlüğüne kavuşması için kampanyalar düzenleyen Yunuslara Özgürlük Platformu'na ünlülerden destek geldi.

Başta oyuncu Özge Özder, Ayça Varlıer ve Aslı Tandoğan olmak üzere 26 ünlü imza atarak 'Bana Göz Kulak Ol' isimli bir kampanya başlattılar.

Oyuncu Özge Özder'in televizyon yayınlarında yunus parklarını protesto ederek başlattığı 'Bana Göz Kulak Ol' adlı sosyal sorumluluk projesi, ünlülerden büyük ilgi gördü. Projenin amacı, hayvan haklarıyla ilgili mücadele veren sivil toplum örgütlerine destek toplayarak bu kuruluşların medyada sesini duyurmak.

Sanatçılar yunusların tutsaklığına karşı

Projeyi sahiplenen oyuncular Özge Özder, Ayça Varlıer ve Aslı Tandoğan sanat camiasından 'Yunuslara Özgürlük Platformu' için ıslak imza toplamaya başladı. İlk aşamada projeye imza atan sanatçılar Türkan Şoray, Kadir İnanır, Jülide Kural, Uğur Polat, Erdal Beşikçioğlu, Levent Üzümcü, Songül Öden, Ceyda Engin Alkan, Özgür Çevik projeye destek veren sanatçıların artmasını istiyorlar.

İmza kampanyası kapsamında kapsamlı metni imzalayan sanatçılar Türkiye'de yeni yunus gösteri ve terapi merkezlerinin açılmamasını, var olanların ise kapatılmasını hedefleyen 'Yunuslara Özgürlük Platformu'na destek veriyorlar.

www.yunuslaraozgurluk.com bağlantısı üzerinden devam eden imza kampanyasındaki imzaların sayısı 16 bini geçti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünlülerden Tutsak Yunuslar İçin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement