Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, üreticilerin sorunlarının kısa sürede çözümlenmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Yeşil Masa" uygulamasının hayata geçirildiğini bildirdi.
Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından yapılan hizmetlerin yürütülmesine ilişkin hizmetlerin etkin ve ivedi olarak karşılanması amacıyla Yeşil Masa biriminin kurulduğunu söyledi.
Üreticilerin birime internet üzerinden e-mail yada telefonla ulaşabileceğini aktaran Sarı, şunları kaydetti:
"Müdürlüklerimizce verilen hizmet memnuniyetinin arttırılması ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla bu uygulamaya geçildi. Üreticiler tarafından yapılan başvurular ilgili birime ulaştırılıp cevaplandırılması beş günlük kısa zaman dilimi içerisinde oluyor. Bu birime üreticilerimiz şahsen müracaat edebilecekleri gibi talep, şikayet ve öneriler için internet üzerinden de müracaat edebilecekler. Bu doğrultuda halkla ilişkiler ve iletişim konusunda tecrübeli teknik bilgi sahibi iki personel görevlendirildi."
Edirne Ziraat Odası Başkanı (EZO) Cengiz Yorulmaz da üreticinin sorunlara yönelik daha çabuk cevap alabileceğini söyledi.
Birim sayesinde bürokratik işlemlerin kısalacağını dile getiren Yorulmaz, "Üreticimiz yapmak istediği evrak işini daha ivedi bir şekilde yapabilecek. Bu bizler için çok faydalı. Uygulamanın hayata geçmesinde katkıları olan bakanlığımıza teşekkür ederim." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Üreticilerin Sorunları 'Yeşil Masa' ile Çözülecek - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?