'Urfa'da Kadın Olmak' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

'Urfa'da Kadın Olmak' Konulu Panel Düzenlendi

\'Urfa\'da Kadın Olmak\' Konulu Panel Düzenlendi

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından İSKEP Projesi kapsamında Urfa'da 'Kadın Olmak' konulu panel düzenlendi.

25.03.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından uygulanan ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin pilot Belediyeler arasında yer aldığı İSKEP Projesi kapsamında 'Urfa'da Kadın Olmak' konulu panel düzenlendi.

Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenlenen oturum başkanlığını Yrd.Doç.Dr Mahmut Kaya'nın yaptığı panelin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi genel Sekreter yardımcısı Mahmut Kırıkçı, kadınların toplumda daha fazla önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Bütün din ve mezheplerde kadına büyük önem verildiğini anlatan Kırıkçı, şunları kaydetti:Kadınların sorunlarını hep kadına anlatarak ifade etmek istiyoruz. Ama eğitilmesi gerekenler biz aslında erkekleriz. Çünkü erkek egemen bir toplum olarak sorunun büyük bir kısmı bizdedir. İnşallah bu paneller ve bundan sonraki bu süreç ve değerli hocalarımızın bu telkinleri, bilgileri ışığında son günlerde yaşanan olayları sonlandırır inşallah."

Konuşmanın ardından kürsüye çıkan Yrd. Doç. Dr Cüneyt Gökçe, 'İslam'da kadın hakları' Yrd.Doç. Dr. Selma Kahraman 'Toplumda cinsiyet ve kadın sağlığı' Psikolog Zeynep Marangoz 'Suça bulaşmış çocukların anneleri' ve İl vaizi Fatma Hürrem Sezer ise 'Din hizmetleri açısından kadın' konuyu katılımcılara anlattı.

Panele Kırıkçı'nın yanı sıra Şanlıurfa Vali yardımcısı Aylin Kırcı Duman, bazı kurum yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Urfa'da Kadın Olmak' Konulu Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement