Urla Ot Festivali'ne büyük ilgi - Son Dakika
Güncel

Urla Ot Festivali'ne büyük ilgi

Urla Ot Festivali\'ne büyük ilgi

Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla'nın tarihi dokusunun yanı sıra bereketli topraklarında yetişen ürünleriyle de değerli bir mirasa sahip olduğunu söyledi.

25.03.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla'da mutfak ile tarih buluştu…

Urla Belediyesi ve Urla Doğal Sofra işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi'nce geleneksel olarak düzenlenen ve 7.'si gerçekleştirilen "Urla Mart Dokuzu Ot festivali"yoğun bir katılımla başladı.

25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen festival, Urla'nın önemli tarihi eserlerinin gezildiği bir "Kültür Turu" ile başladı. Festival konukları, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın da katıldığı buluşmanın ardından, Tarihi Karantina Adası'ndaki Tahafuzhane, 360 Derece Tarih Araştırmaları Derneği Tekne Yapım Atölyesi (Kiklad) ve Antik Klazomenai Zeytinyağı İşliği'ni gezdiler.

Gezinin ardından Eski Tamirhane Binası'nda festivalin açılışı gerçekleşti. Açılışa Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Meclis Üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Müdür Yener Kırmızı, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Ümmühan Tibet, Şefler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla'nın geçmişiyle bir mücevher olduğunu, ama o mücevherin tozlandığını, amaçlarının da o tozu üflemek olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Urla Ot Festivali'ne büyük ilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement