Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı

Mevka Genel Sekreteri Dr.Ahmet Akman yeni açılan hibe çağrılarını ilk kez Seydişehir'de açıkladı.

20.12.2013 11:20

MEVKA-KOSGEB protokolü çerçevesinde Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni ve yeni teşvik uygulamalarının anlatıldığı program Seydişehir Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman yeni açılan hibe çağrılarını ilk kez Seydişehir'de açıkladı. Dr.Akman 5. kez mali destek çağrısına çıktıklarını ve yeni dönemde 15 milyon TL'lik katkı sağlayacaklarını ilk kez Seydişehir'de ilan etti.

Toplantıya Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker ,Baro Başkanı Mehmet Koyuncuoğlu, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör,Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük,Siyasi Parti Başkanları, Mevka Uzmanları,Kurum Müdürleri,Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Basın Mensupları ve girişimci adayları katıldı. 10 gün süren 70 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 26 girişimci adayına sertifikaları verildi.

Seydişehir Belediyesi AB Proje Koordinatörü Filiz Sahin "Teşrifleriyle bizleri onurlandıran Mevka Genel Sekreterimiz Sn. Ahmet Akman'a, Mevka Uzmanlarımız Ali Kerem Fidan, Arif Köseoğlu ve İsmail Ünver'e çok teşekkür ediyoruz diyerek başladığı açılış konuşmasında;"Doğa koşulları, tarihi zenginlikleri, yerel kültürü açısından barındırdığı zenginliklerimiz Seydişehir'imizi yerel dinamikleri bakımından çok özel bir yere taşıyor. Ayrıca İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasında stratejik konumu da Seydişehir'imizi bir o kadar değerli kılıyor. Bu nedenle ilçemizde potansiyel olarak pek çok proje gerçeği var.Tabi ki bunları gerçekleştirmemize katkı sağlayan çok özel otoriteler var. Çünkü tek başına fikir ortaya koymak ve uygulamak mümkün değil.

Ulusal ve uluslararası düzeyde inovasyon,kümelenme,kalite,markalaşma, kurumsallaşma temellerinde rekabetçi üretim yapılan sağlıklı, eğitimli ve kültürlü bireylerin yaşadığı, medeniyet değerlerinin korunduğu ve küresel paylaşıma açıldığı bir bölge olma vizyonuna sahip olan Konya Karaman Bölge Kalkınma Ajansı Mevka'nın aynı vizyonla gerçekleştirebildiğimiz projelerimizde her zaman örnek aldığımız kurum ve otorite olması bizim için çok büyük şans ve övünç kaynağıdır" dedi. Filiz Şahin ayrıca Kosgeb yetkilileri, Ticaret Odası Başkanı ve eğitimci Halide Şerif Bodur' a teşekkür etti.

Ticaret Odası Başkanı Cemal Küçük;"MEVKA- KOSGEB protokolü ve Seydişehir Belediyesi, Seydişehir Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, ilçemizde girişimcilik alanında hizmet vermek isteyen vatandaşlarımızın girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulması amacı ile düzenlendi. Eğitim sonunda girişimci adaylarımız kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandılar" dedi.

Seydişehir'in bulunduğu konum, kültürel özellikler ve zengin tarihi geçmişi ile stratejik bir önem taşıdığına dikkat çeken Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat yaptığı konuşmada şunları söyledi:"Daha önce çalışılan Mevka projesi ile Seydişehir'in yerel dinamikleri tespit edilmiş ve bir çok sektör envanteri çıkarılmış idi. Sonrasında ilçe genelinde bu yerel dinamiklerin çalışılması, markalaşması,yakın çevre, ülke geneli ve uluslararası boyutta duyurulmasının, nasıl ve ne şekilde yapılabileceği konusunda başvurular olmaya başladı.Bu anlamda ticari bir aktivite ve bunun için bilgi ve maddi desteği ihtiyaç olduğu ortaya çıktı. Her yaş grubu kadın ve erkek ilçe merkezi köy ve kasabalardan gelen bu hareketlenmenin doğru yönlendirilmesi ve katma değeri yüksek çalışmaların yapılmasının sağlanması Belediye bünyesinde yeni bir proje gereksinimini ortaya koydu.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulması hedeflendi.

Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmalarının alt yapısı hazırlanarak bu sayede Seydişehir Yerel Dinamiklerinin ortaya konmasını,üretimini ve markalaşmasını sağlayacağına karar verildi.

Mevlana Kalkınma Ajansı- KOSGEB protokolü ve Seydişehir Belediyesi ile Seydişehir Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin bugün sertifikalarını alacak olan tüm girişimcilerimiz için önemli imkanlar sağlayacağını düşünmekteyiz. 26 girişimci adayımızın kendilerine ve ülkemize faydalı bireyler olarak iş sahibi olmaları ve ticari faaliyetlerini sürdürebilmelerine imkan sağlayan Mevka Genel Sekreterimiz ve değerli çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Kendileri veren el pozisyonundalar.Seydişehir Belediyesi ve diğer meslek örgütleriyle kurum ve kuruluşlara destek veren Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman'a şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Ne iyi ettiniz de geldiniz. Sn. Genel Sekreterim.Önümüzdeki süreçte 26 girişimcimizin Kosgeb' den alacakları desteklerle kendi nafakalarını kazanmaları yönünde açacakları işletmelerin açılışına katılmak bizim için mutluluk kaynağı olacaktır" dedi.

Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman,Teklif Çağrıları ile ilgili bilgilendirme konuşmasında Bölge kalkınması adına çeşitli projelere destek verdiklerinin ve stratejik dökümanlar hazırladıklarının altını çizdi. AKMAN "MEVKA'nın faaliyette olduğu 2009'dan itibaren 83 milyon TL'lik destek taahhüdünde bulunmuşuz.46 milyon Tl'lik kısmı cebimizden çıktı.Proje süreçleri devam ediyor" dedi.Akman TR52 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı'nın amaçları doğrultusunda "Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı" ile "Bilgi Ve Teknoloji Odaklı Üretim Mali Destek Programı" kapsamında uygun proje başvurularının sunulması amacıyla 15.000.000 TL tutarında iki ayrı Mali Destek Çağrısına çıktıklarını ilk olarak Seydişehir'de ilan etti. Ahmet Akman "Belediyelere açık olan Kentsel Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın en önemli özelliği ise ilk kez burada ilan etmiş olmamızdır" diyerek çağrıyı ilk defa Seydişehir'de açıkladığını önemle vurguladı.

Genel Sekreter Projenin amacının ise TR52 Bölgesinde mahalli hizmetlerin iyileştirilmesi için gerekli alt yapının sağlanarak bölgesel kalkınmanın sürekliliğinin sağlanması olduğunu belirtti. Akman konu ile ilgili olarak açıklamasının devamında ise;"Kar amacı gütmeyen kuruluşlar olarak Belediyelere 2,5 ay içinde fiziki alt yapılarıyla alakalı olarak proje verebilmeleri halinde 500 bin TL'lik destek vereceğiz. Kamu kuruluşlarına en fazla %75 proje desteği sağlıyoruz.%25'ini ise eş finansman katkısı olarak belediyeler kendileri sağlayacaklar. 2,5 aylık proje hazırlama süresini olduğunun altını çiziyorum.Son başvuru tarihi ise 20 şubat 2014. Başkanımızla görüşmemiz sırasında Seydişehir'den de güzel proje fikirlerinin olduğu ortaya çıktı" dedi.

Mevka Genel Sekreteri Dr.Ahmet Akman,Bilgi Ve Teknoloji Odaklı Üretim Mali Destek Programı'na ise Kar amacı güden;gerçek kişiler ve KOBİ tanımına uyan kurum, kuruluş ve işletmeler,Kar amacı güden Birlik ve Kooperatifler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin başvurabileceğini belirterek KOBİ tanımına uyan kurum kuruluş ve işletmeler,Kar amacı güden Birlik ve Kooperatifler, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri,Üniversiteler ve Bakanlıklara Bağlı Araştırma Enstitüleri/İstasyonlarının ise proje ortakları olabileceğini kaydetti.Mevka Genel Sekreteri söz konusu projenin amaçlarının ise bölgedeki işletmelerin bilgi ve teknoloji odaklı üretim ve rekabet gücünün artırılması ve Konya Metropolitan alanı haricinde yerelde bilgi ve teknoloji odaklı kapasite gelişiminin sağlanması ile bölge içi gelişmişlik farklılıklarının azaltılması oluğunu bildirdi.

Mevka Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman MEVKA-KOSGEB protokolü ile Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Ticaret Odası işbirliği içinde gerçekleştirilen uygulamalı Girişimcilik Eğitimi projesi ile ilgili olarak ise;"Özel sektör, belediyeler kamu kuruluşlarıyla Türkiye'de düşünce sistematiğinin ne yönde geliştiğini de ortaya koyduk.Bu projemiz kurumlar arası ilişki ve entegrasyonu ortaya koyan bir proje. Girişimci adayları eğitim sonrası sertifikalarını aldıktan sonra şartlara uygun olarak iş planı ve diğer çalışmalarını yürüttükleri takdirde 30 bin TL'lik geri ödemesiz hibe desteği, 70 bin TL'lik kredi desteği alabilecekler.Bir girişimci açısından başlangıç olarak fena sayılamayacak bir imkan esasında. Girişimciler iş hayatına atıldıktan sonra kurumların gelişmesi yönünde başka desteklerden de faydalanabilecekler"dedi.

Akman Seydişehir'in önemli ilçelerimizden bir tanesi olduğunu belirterek açıklamasına şöyle devam etti:"Özellikle ilçelerimizde ve Seydişehir'de stratejik gelişim çalışmaları yaptık. İlçelerimizi tanıyarak neye ihtiyacı olduğunu tespit ederek hangi konularda desteklenmeye ve devlet katkısına ihtiyacı olduğunu ortaya koyacak yol haritaları hazırladık.Seydişehir önemli ilçelerimizden bir tanesi. Konya Bölge planı adı altında yaptığımız stratejik planda Seydişehir, Konya Karaman coğrafi bölgesi içerisinde 4 alt bölgeden biri olması nedeniyle önemli. Bu nedenle cazibe merkezi mantığı ile önem verdiğimiz bölgelerin gelişiminin yanı sıra buraya bağlı olan alt bölgelerin de gelişimini hızlandırarak katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Mevka Uzmanı Arif Köseoğlu ise Mevka Teşvik Uygulamalarını anlatan sunum yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement