Uyuşturucu Ticareti Yapmaktan Tutuklanan 7 Cono'ya 22'şer Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Ticareti Yapmaktan Tutuklanan 7 Cono'ya 22'şer Yıl Hapis İstemi

Uyuşturucu Ticareti Yapmaktan Tutuklanan 7 Cono\'ya 22\'şer Yıl Hapis İstemi

Adana'da, 2 hafta önce helikopter ve özel harekat timlerinin desteğinde 550 polisin katıldığı uyuşturucu operasyonunda yakalanıp 49'u tutuklanan Cono aşiretine üye 53 kişiden 7 çocuk hakkında 22'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame...

19.01.2012 14:07

Adana'da, 2 hafta önce helikopter ve özel harekat timlerinin desteğinde 550 polisin katıldığı uyuşturucu operasyonunda yakalanıp 49'u tutuklanan Cono aşiretine üye 53 kişiden 7 çocuk hakkında 22'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları teknik ve fiziki takip sonucu 9 Ocak'ta 'torbacı' denilen sokak satıcılarına yönelik Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde oturan Cono Aşireti mensuplarına operasyon düzenledi. 2 bin 586 paket eroin ve 463 gram esrar maddesi ele geçirilen operasyonda 63 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 10'u emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 53 şüpheliden 8'i çocuk 49 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Cumhuriyet Savcısı, soruşturmaları farklı yürütülen tutuklu çocuklardan 7'si hakkında iddianame hazırladı. 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 22'şer yıla kadar hapisleri istenen çocuklardan 17 yaşındaki Y.G., yaşıtı G.G. ve 13 yaşındaki A.G. hakkında hazırlanan iddianame Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne, dosyaları ayrı olan 16 yaşındaki S.T., kız kardeşi 14 yaşındaki S.T., 16 yaşındaki E.S. ile 15 yaşındaki B.Z. hakkında hazırlanan iddianame de Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düştü. Çocuklardan biriyle ilgili inceleme ise savcılıkça devam ediyor.

İddianamede, sanıkların sokakta uyuşturucu satışı yaparken çekilen fotoğrafları da delil olarak yer aldı. Çocukların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Üzerlerinde ve evlerinde ele geçirilen eroin paketlerinin içerisinde fare zehri, floresan lamba tozu ve kahve ortaya çıkan diğer tutuklular hakkındaki soruşmanın devam ettiği öğrenildi.

KÜLOT İÇİNDE EROİN

'Torbacı' olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarından birinin üst aramasında 'yılbaşında şans getirsin' diye satılan kırmızı renkli külot içinde eroin paketlerini sakladığı ortaya çıkmıştı. Zehir tacirlerinin uyuşturucu paketlerini kundağa sarılı bebeklerinde ve güvercin kümeslerinde zulaladıkları saptandı.

Tutuklananlar arasındaki 9 aylık hamile olan Nurcan Keser ise gözaltına alınırken "Uyuşturucuyu evime polis bırakmış" diyerek tepki göstermişti.

MKA(OA/BT) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Ticareti Yapmaktan Tutuklanan 7 Cono'ya 22'şer Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement