Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Tazminat Oranları Artırıldı - Son Dakika
Güncel

Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Tazminat Oranları Artırıldı

Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Tazminat Oranları Artırıldı

Cumhurbaşkanı kararıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, ilave eğitim-öğretim tazminatı ödenecek olanların listesinde yer alan başöğretmen ve uzman öğretmenlerin tazminatları artırıldı. Buna göre, 1-2. derecelerden aylık alan uzman öğretmenlerin tazminat oranı yüzde 20’den yüzde 60’a çıkarılırken, başöğretmen unvanına sahip 1-2. derecelerden aylık alanların yüzde 40 olan tazminat oranı yüzde 120 olarak belirlendi.

29.12.2022 13:18  Güncelleme: 13:22

Cumhurbaşkanı kararıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, ilave eğitim-öğretim tazminatı ödenecek olanların listesinde yer alan başöğretmen ve uzman öğretmenlerin tazminatları artırıldı. Buna göre, 1-2. derecelerden aylık alan uzman öğretmenlerin tazminat oranı yüzde 20'den yüzde 60'a çıkarılırken, başöğretmen unvanına sahip 1-2. derecelerden aylık alanların yüzde 40 olan tazminat oranı yüzde 120 olarak belirlendi.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması ve Aynı Kararın 2023 Yılında da Uygulanmasına Dair Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı. Buna göre; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı mesleki ve teknik okul ve kurumlardan, 1-2. derecelerden aylık alan uzman öğretmenlerin tazminat oranı yüzde 60, diğer derecelerden aylık alanların tazminat oranı yüzde 50 olarak belirlendi. Başöğretmen unvanına sahip 1-2. derecelerden aylık alanların tazminat oranı yüzde 120 olarak belirlenirken diğer derecelerden aylık alan başöğretmenlerin tazminat oranı ise yüzde 100 oldu.

Karar, 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlik Tazminat Oranları Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement