Vakkasoğlu'ndan 'Osmanlı İnsanı ve Medeniyeti' - Son Dakika
Güncel

Vakkasoğlu'ndan 'Osmanlı İnsanı ve Medeniyeti'

Vakkasoğlu\'ndan \'Osmanlı İnsanı ve Medeniyeti\'

Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi, Eğitimci ve Araştırmacı Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nu ağırladı.

06.06.2016 16:33  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitimci, Araştırmacı ve Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi'nde okurlarıyla bir araya gelerek 'Osmanlı İnsanı ve Medeniyeti' konusunda bilgiler verdi.

'Osmanlı İnsanı ve Medeniyeti' konulu söyleşiyle Bursalılarla buluşan Vehbi Vakkasoğlu, Osmanlıların yaşantısına dair ayrıntıları hikayeler ve kendi hayatından örneklerle anlattı. Hz. Muhammet'i (SAV) tanımadan bir medeniyet olunamayacağını söyleyerek konuşmasına başlayan Vakkasoğlu, Osmanlı Medeniyeti'ni anlamak için Hz. Muhammed'in hayatına bakılması gerektiğini vurguladı.

"Osmanlı olmak; soyundan gelmek değil, yolundan gitmektir" diyen Vakkasoğlu, özellikle gençlerin Osmanlı'yı tanımamasından yakındı. Osmanlı döneminde insan yetiştirmenin büyük önem taşıdığına değinen yazar, Osmanlı insanının adaletli ve kul hakkını gözeten bir millet olarak anıldığını söyledi. Söyleşiyi ilgiyle izleyen Muhsin Özlükurt, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin selamını ilettiği yazar Vakkasoğlu'na teşekkür ederek Bursa hatırası bir bıçak hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vakkasoğlu'ndan 'Osmanlı İnsanı ve Medeniyeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement