Vali Aydın, Kurtalan ve Atabağı Beldesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Aydın, Kurtalan ve Atabağı Beldesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın, Kurtalan ve Atabağı Beldesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Aydın,'Cumhuriyet tarihimizin en önemli kırsal kalkınma projelerinden olan "Köydes" ile bu yıl toplamda 11 milyon 625 bin Tl ödenek sağlandığını'belitti.

14.09.2013 12:00

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde İl Emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu ile birlikte Kurtalan ilçesi ile Baykan ilçesine bağlı Atabağı beldesinde incelemelerde bulundu.

Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu, Belediye başkanı Necat Yılmaz ve Kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Aydın, ilk olarak ilçe kaymakamlığını ziyaret etti.

Kurtalan kaymakamlığına yeni atanan Kaymakam M. Mustafa İmamoğlu' na hayırlı olsun dileğinde bulunan Vali Aydın, Siirt ilimizin en büyük ilçesi Kurtalan'ın tarım ve hayvancılığın merkezi olduğunu belirterek, son yıllarda kırsal kalkınma programları kapsamında önemli yatırımların gerçekleştirildiğini belitti.

Cumhuriyet tarihimizin en önemli kırsal kalkınma projelerinden bir olan Köydes ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aydın,"Köydes kapsamında, bu yılın birinci diliminde 7 milyon 625 bin Tl ödenek, bugünde aldığım bilgi ile ikinci dilimde de 4 milyon Tl olmak üzere, toplamda 11 milyon 625 bin Tl ödenek ilimize tahsis edilmiştir."dedi.

Vali Aydın,"Hükümetimiz tarafından 2005 yılından bu yana uygulamaya konulan Köydes projeleri tahsis edilen ödeneklerle köylerimizin asfalt yol, temiz içme suyu, kanalizasyon ve küçük sulama tesislerine kavuşturulmasına yönelik önemli çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda ilimiz köyleri, günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilir nitelikte asfalt kaplama yollara, temiz ve sağlıklı içme sularına kavuşmuştur." diye konuştu.

Kurtalan İlçesinden ayrılan Vali Ahmet Aydın, daha sonra Baykan İlçesine bağlı Atabağı Beldesinde incelemelerde bulundu.

Atabağı belediye başkanı Tayyar Lale ve Belde halkı tarafından sevinçle karşılanan Vali Aydın, belediye başkanı Tayyar Lale' den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Atabağı Beldesinde yapımı devam eden Kuran Kursu hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Aydın, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Sorunlarını dinledi.

Aatabağı belde ziyaret programına; İl Emniyet müdürü Mutlu Ekizoğlu, Kurtalan Kaymakamı M. Mustafa İmamoğlu, Baykan kaymakamı Ufuk Akıl, Veysel Karani belde belediye başkanı Servet Gülmez, İl genel meclis başkan vekili Cahit Türköz, il genel meclis üyeleri Tacettin Lale, Mehmet Kurt katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Aydın, Kurtalan ve Atabağı Beldesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement