Vali Çolak Siirt, Yaşamın Değişik Alanlarında Çok Önemli İnsanlar Yetiştirmiştir - Son Dakika
Güncel

Vali Çolak Siirt, Yaşamın Değişik Alanlarında Çok Önemli İnsanlar Yetiştirmiştir

Vali Çolak Siirt, Yaşamın Değişik Alanlarında Çok Önemli İnsanlar Yetiştirmiştir

Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım, Siirt Valisi Musa Çolak'a Nezaket Ziyaretinde Bulundu.

28.07.2011 19:43  Güncelleme: 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konuğunu makamında kabul eden Vali Musa Çolak, Siirt'in çok kültürlü bir kent olduğunu belirterek, yaşamın değişik alanlarında da çok önemli insanlar yetiştirdiğini söyledi. Mehmet Nuri Yardım'ın da bunlardan bir tanesi olduğunu kaydeden Vali Çolak, "İstanbul'da yaşayan değerli hemşehrilerimizden Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım Beyefendiyi, Siirt'e görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Özellikle edebiyat konusunda yaptığı çalışmalarını büyük takdirle takip ediyorum. Kendileri, İstanbul'da kurduğu Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği çatısı altında çok değerli hizmetler gerçekleştiriyorlar.

Tabi Siirt, ülkemize çok değerli yazar, şair, bürokrat, siyasetçi, işadamı, sanatçı ve sporcu yetiştiren önemli bir ilimizdir. Büyük medeniyetlere de ev sahipliği yapmış Siirt, aynı zamanda bir kültür şehridir. Kendine has gelenek ve göreneklerini koruyabilmiş olan bu kentin insanları da devletine son derece bağlı, birlik ve beraberlikten yanadırlar. Kardeşlik ruhundan asla ödün vermeyen Siirtliler, ebediyete kadar bu topraklarda barış ve huzur içerisinde yaşamaya kararlıdırlar." dedi.

Siirtli olmaktan büyük gurur duyduğunu vurgulayan Edebiyatçı-Yazar Mehmet Nuri Yardım ise, "Doğup, büyüdüğüm Siirt'i, sürekli olarak özlemle anıyorum. Her yıl mutlaka ziyaret ederek, özlemimi bir nebze olsun gidermeye çalışıyorum. Çocukluk yıllarımda çok güzel ve unutulmaz anılarımız oldu burada. Sayın Valimizin de buyurduğu gibi Siirt, bir medeniyet şehridir. İçinde çok önemli değerler barındırıyor. Siirtli olmaktan büyük gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Mehmet Nuri Yardım, son yazdığı "Romancılar Konuşuyor" adlı kitabını, Vali Musa Çolak'a takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Çolak Siirt, Yaşamın Değişik Alanlarında Çok Önemli İnsanlar Yetiştirmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement