Vali Kalkan'dan Yüksekova'ya ziyaret - - Son Dakika
Güncel

Vali Kalkan'dan Yüksekova'ya ziyaret -

Vali Necmettin Kalkan, Yüksekova ilçesinde devam eden kamu yatırımlarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

17.01.2014 19:11

Vali Necmettin Kalkan, Yüksekova ilçesinde devam eden kamu yatırımlarını inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Tufan Ergüder, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Bahadır ile ilçeye gelen Kalkan, Cengiz Topel Caddesi'ndeki İhsaniye Camisinde vatandaşlarla beraber cuma namazı kıldı.

Ardından Kalkan ve beraberindekiler, ilçedeki bir restoranda kendileri için düzenlenen yemeğe katıldı.

Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'daki pek çok konuyu takip ettiklerini söyledi.

Yapımı devam eden havaalanını çok önemsediklerini ifade eden Kalkan, "Kışa rağmen müteahhit firma havaalanında çalışmalarını sürdürüyor. Bu tempoyla giderse, eylül veya ekim ayında Yüksekova Havaalanını, Hakkari halkının hizmetine açarak uçuşları başlatacağız" dedi.

İlçedeki eğitim yatırımlarına da değinen Kalkan, eğitim ve sağlıkta ciddi projelerinin bulunduğunu, bu alanlarda inşaat çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

İlçede derslik ve pansiyon sayısının artması için çalışma yürüttüklerini belirten Kalkan, şöyle konuştu:

"Pansiyonlardan biri bitti. Burada 300 öğrenci barınacak. Valilik olarak Yüksekova'nın yatırımlarını öncelikli takip ediyoruz. Yüksekova ilçesi nüfus ve yoğunluk olarak Hakkari merkezden büyük. Burada bir fakülte açılmasında fayda var. Önümüzdeki günlerde bu konuyu üniversite senatosu ile görüşeceğim. Senato ve üniversitenin de olumlu yaklaşımıyla Yüksekova'ya bir fakülte kazandırabiliriz."

Vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra Yüksekova Hükümet Konağına geçen Vali Kalkan, burada kurum amirleriyle ilçede devam eden kamu yatırımları hakkında toplantı düzenledi.

Kalkan'a, Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, Emniyet Müdürü İbrahim Emre ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gazi Yakar da eşlik etti.

Vali Kalkan\'dan Yüksekova\'ya ziyaret -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Kalkan'dan Yüksekova'ya ziyaret - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement