Vali Lekesiz'den Yarım Asırdır Evli 6 Çifte Yemek - Son Dakika
Güncel

Vali Lekesiz'den Yarım Asırdır Evli 6 Çifte Yemek

Vali Lekesiz\'den Yarım Asırdır Evli 6 Çifte Yemek

Lekesiz: " İnsanı diğer varlıklardan üstün kılan, sevgi ve saygı temeline dayalı aileler kurmasıdır"

20.11.2013 16:50

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, yarım asırdır evli olan 6 çiftle yemekte biraraya geldi.

Vali Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, evliliklerinde 50 yılı geride bırakan çiftlerle yemek yiyerek, sohbet etti.

Toplumun güçlü şekilde ayakta durması için aile kurumunun desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Lekesiz, 4 yıldan bu yana ailenin önemine dikkat çekmek için evliliklerinde 50 yılı dolduran çiftlerle biraraya geldiğini söyledi.

Ailedeki huzur ve mutluluğun topluma da yansıdığına dikkati çeken Lekesiz, şöyle konuştu:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz ki aile, toplumun DNA'sı ve bir hücresidir. Takdir edersiniz ki vücutta kanser bir tek hücrenin hastalanmasıyla başlıyor. O halde ihmal edebileceğimiz hiçbir aile yok. Her bir ailenin, toplumsal kansere yol açabileceğini gözönünde tutarak, aileyi gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Eğer bir toplumun harap olmasını istiyorsanız aileyi gözden çıkarmanız yeterli, başka çaba harcamanıza gerek yok. Bir toplumu güçlü şekilde ayağa kaldırmak istiyorsanız aile kurumunu desteklemeniz, ona iyi bakmanız yeterli. Ailenin hem bireysel hem toplumsal hayatımız açısından önemi büyük. İnsanı diğer varlıklardan üstün kılan, sevgi ve saygı temeline dayalı aileler kurmasıdır. Evlilikte öncelikle 3 şeyin hedeflendiğini görürüz. Bunlar gönül huzuru, sevgi ve saygıdır. Bu hasletlere dayalı kurulan aile, huzurlu ve başarılı olur. Huzur ve başarı da arkasından hiç şüphesiz mutluluğu getirir. Toplumun temel taşı olan aileler mutlu olunca onlardan oluşan toplum da mutlu ve sağlıklı olur."

Uzun süren evliliklerde çiftlerin, "5S" diye tanımlanan değerlere yaslandığını vurgulayan Lekesiz, bunların sevgi, saygı, sabır, sadakat ve sohbet olduğunu kaydetti.

Çiftler adına konuşan Yakup Cemal de kendilerini misafer eden Vali Lekesiz ve eşine teşekkür etti.

Askerde geçirdiği kaza sonucu görme yeteneğini yüzde 80 kaybettiğini belirten Cemal, 3 çocuk sahibi olduğunu, eşinden her konuda destek gördüğünü söyledi.

Evliliği, "dünyanın en mukaddes kurumu" olarak tanımlayan Cemal, "Evinizde mutluysayız dünyanın her yerinde mutlusunuzdur" dedi.

Vali Lekesiz ve eşi, çiftlere çiçek ve hediye verdi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Lekesiz'den Yarım Asırdır Evli 6 Çifte Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement