Vali Oğuz, Türk Anneler Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Oğuz, Türk Anneler Derneğini Ziyaret Etti

Vali Oğuz, Türk Anneler Derneğini Ziyaret Etti

Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ile birlikte Türk Anneler Derneği Isparta Şube Başkanı Ayla Balcı'yı evinde ziyaret etti.

21.01.2013 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Anneler Derneği Isparta Şubesi üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Şube Başkanı Ayla Balcı, Vali Oğuz'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Balcı konuşmasında; "Sayın Valimizin destekleriyle Damgacı Sokaktaki tarihi evi dernek olarak kiraladık. Kadınlar olarak orada Allahın izniyle hayırlı işler yapmaya devam edeceğiz. Anneler derneği olarak ve diğer kadın sivil toplum örgütlerinin aynı merkezde birlikte çalışmalarının çok yaralı sonuçlar vereceğine inanıyorum. Sayın Valimize ve değerli eşleri Canan Hanımefendiye desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Kadınların sosyal hayata katılımlarının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz ise konuşmasında; "Hanımların sosyal hayata katılmaları toplumsal seviyeyi yükseltir. Bizim medeniyetimize göre binlerce yıldır hanımlar beylerle birlikte hayatın bütün safhalarında, bütün alanlarında beraberce görev almaktadırlar. Zaten toplumlar ve milletlerde ancak bu şeklide gelişirler.

Isparta'da böyle bir canlılığın olması beni çok umutlandırıyor. Her zaman söylediğimiz bir hadise var, bir hususu var; 'İlim Şehri Isparta' diyoruz. Eğer bir yerde ilimden söz ediyorsak önce kadından söz etmemiz lazım. Çünkü ilk öğretmenlerimiz annelerimiz olmuştur, bu doğrultuda ilim anneyle başlar desek yanlış olmaz. Tahsil anneyle başlar, ilim anneyle başlar, o bakımdan ilim şehri Isparta'ya da hanımların bu çalışmaları çok yakışıyor.

Kendilerine kültür müdürlüğümüzün boşalttığı binayı vilayet olarak, il özel idaresi olarak tahsis ettik. Yakın zamanda inşallah faaliyetlerini orada sürdürecekler. Bugün hem onun bir teşekkür kutlaması yapılıyor, hem de karşılıklı bilgi alışverişiyle bir arada bulunuyoruz" dedi.

Türk Anneler Derneği Üyelerince hazırlanan ikramların birlikte yenilmesiyle devam eden ziyaret, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Oğuz, Türk Anneler Derneğini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement