Vali Tekinarslan'dan Eğitime Katkı İçin Çağrı - Son Dakika
Güncel

Vali Tekinarslan'dan Eğitime Katkı İçin Çağrı

Vali Tekinarslan\'dan Eğitime Katkı İçin Çağrı

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrılılar gecesinde iş adamlarına eğitime yatırım yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

29.04.2013 11:35  Güncelleme: 11:38

İstanbul Ağrılılar Derneği tarafından düzenlenen gecede Ağrı'da sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Tekinarslan, "eğitim olmazsa ekonomik, sosyal ya da kültürel alanda gelişme sağlamamız mümkün değildir. Eğitimde ilerleme kaydetmemişsek, kalifiye iş gücüne sahip değilsek, hangi alanda yatırım yaparsak yapalım, istediğimiz verimi almamız mümkün değildir. Ağrı'da şu ana kadar gerek devletimiz tarafından gerekse hayırsever iş adamlarımız tarafından eğitime yönelik güzel yatırımlar yapıldı. Ama bu Ağrı için yeterli değildir. Ağrı daha fazlasını hak ediyor" diye konuştu.

Programda Ağrı'nın eğitimindeki mevcut durumla ilgili broşür ve yazdığı bir mektubu dağıttıran Vali Tekinarslan, "Masanıza ilimizin eğitimi ile ilgili bilgiler içeren bir broşür dağıttık. Bu konuya özel olarak işaret etmek istiyorum. Eğer eğitimde arzu ettiğimiz seviyeye gelememişsek, paramız, pulumuz, yatırımımız hiçbir değer taşımaz. Ağrı'da son on yolda eğitimle ilgili göstergeler en az iki katına çıkmasına rağmen, hala 372 tane okulda birleştirilmiş eğitim yapılan, hala çocuklarımızın kış aylarında tuvalete titreyerek gitmek zorunda kaldığı kaloriferin olmadığı bir il konumunda. Ne kadar hızla mesafe alsak da henüz istediğimiz yere gelemedik. Böyle güzel birlikteliliğin eğitim hizmetlerine verilecek desteklerle taçlanmasını arzu ediyorum. Sizlerin eğitim alanında yapacağı her türlü yatırıma bütün imkanlarımızla destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Vali Tekinarslan, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Bulunduğumuz konum, temsil ettiğimiz kurum ya da siyasi parti ne olursa olsun, hepimiz Ağrı için ayrıca çaba göstermemiz ve Ağrı'nın gelişmesine yönelik çalışmalara özel bir zaman ayırmamız lazım. Böyle bir organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum. Bir araya geldik, hasret giderdik, birlik ve beraberlik adına çok güzel bir tablonun oluşmasına hep birlikte katkıda bulunduk. Ancak bu tür birlikteliklerde özel sonuçların da çıkması daha güzel olacaktır. Her şeyden önce eğitilmiş, aydınlanmış, cehaletin kucağına düşmeyen ve yarına güvenle bakan bir nesle ihtiyacımız var. Bu konuda devlet olarak bütün çabamızı sarf ediyoruz. Millet olarak da çok değerli katkılar olmuş. Şu ana kadar hayırseverlerimiz tarafından yapılan derslik ve okulların bilgilerini sizlerle paylaştım. Ben hepsine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını görmek istiyoruz. Bu konuda ne yaparsak kendimiz için yapmış olacağız."

Tarım ve Hayvancılık, Turizm, Spor, Altyapı ve ulaşım konularındaki çalışmalara değinen Vali Tekinarslan, elbirliğiyle Ağrı'nın kalkınması için çalışılması gerektiğini söyledi.

Gecede AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman, Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Hasan Arslan birer konuşma yaptı.

Programa Eski Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar, Ak Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Eski Ağrı Milletvekilleri Mikail Aydemir, Cemal Kaya, Ağrı Vali Yardımcısı Rasim Belge, Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, Patnos Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Diyadin Kaymakamı Serdar Arslantaş, İstanbul Ağrılılar Derneği Başkanı Nihat Adan, İlçe Belediye Başkanları, Dernek Başkanları, STK temsilcileri, İş Adamları, İstanbul ve diğer illerden çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede Ağrı yöresinden söylenen türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Tekinarslan'dan Eğitime Katkı İçin Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement