Gülaçar , Saldırıları Kınadı - Son Dakika
Güncel

Gülaçar , Saldırıları Kınadı

Gülaçar , Saldırıları Kınadı

AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Gülaçar: "Bu saldırılarla memleketin huzuruna ve geleceğine kastetmek istenmektedir"

03.02.2014 19:05  Güncelleme: 08:52

AK Parti Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Gevaş ilçesinde AK Parti ve Hüda-Par ilçe teşkilatlarına yapılan saldırılarla memleketin, huzuruna ve geleceğine kastedilmek istendiğini belirtti.

Gülaçar, beraberinde AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Gevaş Belediyesi başkan adayı Sinan Hakan ve partililerle Gevaş ilçesine geldi.

Molotofkokteyli atılan AK Parti ve Hüda-Par Gevaş ilçe binalarına giden Gülaçar, geçmiş olsun dileklerinde bulundu, olayı kınadığını ifade etti.

Saldırıların huzur ortamını bozmaya yönelik olduğunu belirten Gülaçar, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi esnaf ziyaretimiz esnasında bir taşlı saldırıya uğradık ardından evimizin önüne ses bombaları atıldı. Daha sonra Sabır-Der'e ve akabinde Çaldıran'da Hüda-Par'a bir saldırı gerçekleşti. Şimdi de Gevaş ilçemizde hem Hüda-Par hem de AK Parti İlçe teşkilatımıza molotofkokteyli atıldı. Bu durum herkesçe kınanması gereken bir saldırıdır. Biz de hem kendi ilçe teşkilatımıza hem de Hüda-Par'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu huzur ortamının bozulmaması adına bütün sağduyulu insanlarımızın buna yüksek sesle itiraz etmesini diliyoruz. Bu saldırılarla memleketin huzuruna ve geleceğine kastetmek istenmektedir. Buna kesinlikle izin vermememiz gerekiyor. Huzur ortamında yapılan bu saldırıları bizim halkımızda da çok şükür güzel bir sağduyu hakim onlar da olayı çok iyi okuyorlar. Bu saldırıları bizi güçlendiriyor, zayıflatmıyor."

Milletvekili Burhan Kayatürk ise yaptığı konuşmada, son dönemde yapılan saldırıları kınadığını belirterek şunları dedi:

"Van Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Osman Gülaçar aday gösterildikten sonra maalesef taşlı sopalı bir eşkiya saldırısına uğradı. Peşinden evini bombalar atıldı. Şimdi de Van'ın en huzurlu ilçesi olarak kabul ettiğimiz Gevaş'ta Hem AK Parti'ye hem de başka bir partiye molotof atılarak ilçe binaları yakılmak istendi. Bu aslında bir ruh halidir, bu bir çaresizliğin ifadesidir. Bu seçimleri 30 Mart'a değil bugünden kayıp etmenin ifadesidir. Ancak bizim insanımız Gevaş insanı, Van insanı sağduyulu bir insan bunu çok iyi biliyordur. Biz bütün Türkiye'de bölgemiz de ilimizde ilçemiz de huzur bozarak çıkarmak isteyenlere inat bölgeyi huzur bölgesi yapacağız. Biz öncelikle bunu yapanları kınıyoruz. Ancak sadece kınamıyoruz onlara acıyoruz. Onların artık bu huylarından vazgeçmeleri gerektiğini söylüyoruz."

Bölgede kardeşlik iklimi getirmek istediklerini ifade eden Kayatürk, "BDP,CHP,MHP ve Hüda-Par'a kadar bütün buradaki partilerin barış içerisinde bir yarıştan yana olmaları gerektiğine inanıyoruz. Özelikle buna en çok da adı Barış ve Demokrasi olan partinin kendi üyelerine kendi elemanlarına militanlarına tavsiyelerde bulunması ve bu memlekette giden yanlış giden şeylere dur demesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gülaçar , Saldırıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement