Van Polisi "Farsça" Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Van Polisi "Farsça" Öğreniyor

Van Polisi "Farsça" Öğreniyor

Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde görevli polisler, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan yabancılarla iletişim kurmak için Farsça öğreniyor.

09.05.2013 12:06

Van Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinde görevli polisler, yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapan yabancılarla iletişim kurmak için Farsça öğreniyor.

Başta İran olmak üzere Afganistan, Pakistan, Bangladeş gibi ülkelerden her yıl çok sayıda kişinin hem sığınmacı statüsünde hem de kaçak yollarla giriş yaptığı illerin başında gelen Van'da, polislerle yabancılar arasında iletişimi sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Yabancıların, özellikle Farsçayı yaygın olarak kullandığını belirleyen emniyet müdürlüğü, bu kişilerle rahat şekilde diyalog kurmak için yabancılar şube müdürlüğünde görevli 35 personele yönelik Farsça dil kursu açtı.

Yabancılar Şube Müdürü Süleyman Özgür Özdamar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilikten alınan onay ile açılan ve 10 hafta sürecek olan kursun, iletişimi kolaylaştırmak ve sorunlara daha etkili çözümler üretmek amacıyla verildiğini söyledi.

Özdamar, polislerin teorik eğitimin ardından ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan yabancılarla daha rahat diyalog kurmaya başladığını ifade etti.

Kursa katılan Yabancılar Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Fatma Ongün ise sürekli, dillerini bilmedikleri insanlarla iç içe olduklarını vurgulayarak,

"Yabancılar şubesinde görev yaptığımız için kendileri ile devamlı diyalog halindeyiz. İran ve Afganistan'dan ülkemize gelenlerle iletişime geçmek çok zor oluyordu. Bu kurs sayesinde onlarla şimdi dahi iyi iletişim kuruyoruz" dedi.

Polis memuru İbrahim Özbulut da 2 yıldır Van'da görev yaptığını ve yabancılarla daha iyi iletişim kurmak için Farsça öğrenmeye karar verdiğini bildirerek, "Farsça öğrenmeye başladıktan sonra sığınmacılarla ilişkimiz daha kolay ve sıcak oldu. Kendilerini bize daha yakın hissettiler, sorunlarını daha rahat dile getiriyorlar. Bu sayede ülkemiz hakkındaki düşünceleri de daha farklı oluyor" diye konuştu. - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Polisi 'Farsça' Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement