Vasıf Kortun'dan Kosova'da Sanat Paneli... - Son Dakika
Güncel

Vasıf Kortun'dan Kosova'da Sanat Paneli...

Vasıf Kortun\'dan Kosova\'da Sanat Paneli...

Dha DIŞ HABER - Vasıf Kortun'dan Kosova'da sanat paneli... Kosova'da bu yıl 14. düzenlenen Uluslararası Dokufest Kısa Film ve Belgesel Festivali'nde jüri üyesi olarak yer alan SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun, modern sanat ve mımarlık üzerine bir panel düzenledi.

16.08.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Vasıf Kortun'dan Kosova'da sanat paneli...

Kosova'da bu yıl 14. düzenlenen Uluslararası Dokufest Kısa Film ve Belgesel Festivali'nde jüri üyesi olarak yer alan SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun, modern sanat ve mımarlık üzerine bir panel düzenledi. Festival kapsamında dünyanın 43 ülkesinden ünlü isimlerin katıldığı panelde Kortun, SALT araştırma ve programlar hakkında da uzun uzun konuştu.

DHA mikrofonuna konuşan Kortun, Kosova'da bulunmaktan özellikle jüri üyesi olarak yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Şahane bir festivale katıldığını söyleyen Kortun, uluslararası alanda ün yapmış bir festivalde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ve çok iyi filmler izlediklerini söyledi. 8 ila 16 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan festivale 80 ülkeden 3 Bin 600 filmin başvurduğu, festivalde ise 43 ülkeden 228 film sanat severlerin beğenisine sunuluyor. Festival kapsamında Prizren'deki 8 sinemada filimler gösteriliyor. Festivale Türkiye'den de katılım var. Kazım Öz, yönetmenliğini yaptığı 'He Bü Tune Bü' (Bir Varmış Bir Yokmuş) filmi ile festivalde bulunuyor. Cem Kaya'nın Remake Remix, Rip Off belgeseli ise 60-70'li yıllardaki Türk sinema endüstrisini konu alıyor. Gürcün Keltek de yarışmaya Koloni adlı belgeseli ile katılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vasıf Kortun'dan Kosova'da Sanat Paneli... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement