"Vatan Yahut Silivri" - Son Dakika
Güncel

"Vatan Yahut Silivri"

"Vatan Yahut Silivri"

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın Silivri Cezaevi'nde geçirdiği 15,5 ayda kaleme aldığı kitabı "Vatan Yahut Silivri" çıktı.

08.09.2012 08:50  Güncelleme: 09:13

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın Silivri Cezaevi'nde geçirdiği 15,5 ayda kaleme aldığı kitabı "Vatan Yahut Silivri" çıktı Gazeteci Müyesser Yıldız'ın Silivri Cezaevi'nde geçirdiği 15,5 ayda kaleme aldığı kitabı "Vatan Yahut Silivri" çıktı.

Bilgisayarında bulunan kaynağı belirsiz belgeler yüzünden 15,5 ay hapis yatan Yıldız'ın, yaklaşık bir yıl boyunca tek başına kaldığı hücresinde yazdığı kitabı "Vatan Yahut Silivri" çıktı. "Devletimden yemek değil adalet istiyorum" diyen Yıldız, tutuklu yargılanmasını protesto etmek için 473 gün boyunca devletin verdiği cezaevi yemeğini yemeyi reddetti ve sadece kantinden aldığı bisküvi, süt ve yoğurtla beslendi.

Kitabın tanıtım yazısında, kitabın "yargısız infazın bir asırlık tarihini kaleme aldığı" vurgulanarak, şöyle denildi:

"Vatan Yahut Silivri, Silivri Cezaevi'nde geçen kedisiz günlerin eseridir. Müyesser Yıldız sonunda kedisine kavuştu; ama adalet ve özgürlük arayışına hala devam ediyor. Müyesser Yıldız, yirmi bir kişilik koğuşta tek başına kaldığı günlerde başladığı Vatan Yahut Silivri kitabını, tahliye olduktan sonra tamamladı. Bu çalışmasında, Yıldız, Ergenekon Davasına, haksız tutuklamalara ve dayanaksız suçlamalara adaletin, siyasi suç kavramının iktidar ve gizli güç odaklarınca nasıl biçimlendirildiğine dair tarihsel bir perspektif sunuyor." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Vatan Yahut Silivri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement