Veda Vakti Filmi - Son Dakika
Güncel

Veda Vakti Filmi

Veda Vakti Filmi

Veda Vakti filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tüm bilgileri.Veda Vakti filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

06.07.2011 06:39

Kendisinden başka pek bir şeyi önemsemeyen Romain genç bir moda fotoğrafçısıdır. Ailesi ile ilişkisi mesafelidir, sevgilisi Sasha ile ilişkileri sağlıksızdır. Romain’in hayat rutini fotoğraf çekimleri sırasında geçirdiği bir baygınlıkla alt üst olur. Genç adam tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalandığını ve önünde yaşayacak en fazla birkaç ayı olduğunu öğrenir. Tedaviyi reddeden Romain herkesten uzaklaşarak iç dünyasına uzanan bir yolculuğa çıkar. Romain adım adım ölüme yaklaşırken kendisi ile hesaplaşacak ve dünya ile barış imzalayacaktır.

“Sitcom”, “Havuz”, “8 Kadın”, “5x2” filmleriyle uluslararası arenada haklı bir üne kavuşan François Ozon, son filmi “ Veda Vakti – Le Temps Qui Reste” ile kariyerinin zirvesinde olduğunu ortaya koyuyor. Ozon’un ölüm üçlemesi adını verdiği serinin ikinci filmi olan “Veda Vakti”, genç yaşta ölümcül bir hastalığa yakalanan bir fotoğrafçının ölümü kabulleniş sürecini anlatıyor. Efsanevi oyuncu Jeanne Moreau’nun da unutulmaz bir performans sergilediği “Veda Vakti” ölüm üzerine yapılmış en başarılı filmlerden birisi olarak gösteriliyor. Ozon, ölüm üçlemesinin ilk filmi “Kumun Altında”da olduğu gibi bu filminde de duygu sömürüsünden uzak, karakter tahliline dayalı, son derece etkileyici bir yapıt ortaya çıkarıyor.

Efsanevi Yıldız Jeanne Moreau İstanbul’daydı

‘Jules ve Jim’, ‘Nikita’ ve ‘Siyah Gelinlik’ filmlerinin unutulmaz oyuncusu Jeanne Moreau, Fransız Baharı kapsamında, 25. Uluslararası İstanbul film Festivali’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü aldı. Fransız sı’nın unutulmaz ismi Jeanne Moreau, ‘Veda Vakti’ filminin festival gösteriminden önce izleyicilerle buluştu.

Peter Brook, Michelangelo Antonioni, Luis Bunuel, Bertrand Blier gibi büyük yönetmenlerle çalışan Moreau, Luc Besson’un ‘Nikita/ La Femme Nikita’ ve Wim Wenders’in ‘Dünyanın Sonuna Kadar/ Until The End of The World’ filmlerinde de başrolde rol aldı. Moreau son olarak hayranlıkla bahsettiği Ozon’un filmiyle karşımızda.

Yönetmen: François Ozon

Senaryo: François Ozon

Oyuncular: Daniel Duval, Valeria Bruni Tedeschi, Jeanne Moreau, Melvil Poupaud, Melvil Poupaud

Filmin Türü: Drama

Orijinal Adı: Le Temps Qui Reste/ Time To Leave

Yapımcı Firma: Fidélité Productions

Yapım Yılı: 2005

Yapım Ülkesi: Fransa

Orijinal Dili: Fransyzca

Filmin Süresi: 81 dk.

Resmi Sitesi: http://www.francois-ozon.com/

Dağıtıcı Firma: Bir Film

Vizyon Tarihi: 19.05.2006

Son Dakika Güncel Veda Vakti Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement