Vodafone'a ISO 22301 ve ISO 31000 Denetçi Belgesi - Son Dakika
Güncel

Vodafone'a ISO 22301 ve ISO 31000 Denetçi Belgesi

Vodafone\'a ISO 22301 ve ISO 31000 Denetçi Belgesi

Vodafone çalışanları, ISO 22301 ve ISO 31000 risk yönetimi denetçi sertifikalarını almaya hak kazandı.

19.03.2013 11:16  Güncelleme: 11:26

Vodafone çalışanları, ISO 22301 sosyal güvenlik iş sürekliliği yönetim sistemi ve ISO 31000 risk yönetimi denetçi sertifikalarını almaya hak kazandı.

Vodafone açıklamasına göre, Vodafone, dünyanın en önemli standardizasyon belgelerinden sayılan iki ISO denetçi belgesini aldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Karaçay konuya ilişkin açıklamasında, Vodafone Türkiye olarak, marka değerilerini ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmayı İş Sürekliliği Yönetim Sistemi'nin temel odağı ve kapsamı olarak gördüklerini belirterek, kritik ürün ve servislerde kesintilerin önceden belirlenen minimum seviyede tutulmasının, tüm bu çalışmaların da bağımsız kuruluşlar tarafından denetlenerek güvence altına alınmasının Vodafone Türkiye'nin stratejik hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

İş Sürekliliği ise sadece global ölçekte olan şirketlerinin genelinde değil, tüm dünyadaki iş modellerinde geçerli bir konu olduğunu ifade eden Karaçay,

"Merkezini insana odaklayan şirketimiz, acil durumda, krizde ne yapacağını bilen çalışanlardan oluşuyor. Teknolojik anlamda gelişmişliğimizin en önemli ölçüsü olarak gördüğümüz ISO 22301 ve ISO 31000 Denetçi Sertifikası'na sahip çalışanlarımızın olmasının gururunu yaşıyoruz" dedi.

Vodafone Türkiye, ISO 22301: 2012 ve ISO 31000 denetçi belgesini almayı başardı. Böylece Vodafone, kurumsal süreçte yetkin insan yetiştirme, yönetici kadrosu oluşturma ve iş gelişmelerini yönetme yetkinliğine verdiği önemi belgeledi.

Türkiye'de teknoloji ve telekomünikasyon sektöründe BS 25999 (İş Sürekliliği Yönetim Sistemi) belgesini alan Vodafone, geçen yıl kendi kadrosundan yetiştirdiği 16 iç denetçi ve 10 baş denetçi kadrosuna ek olarak, standardın yeni şekli olan ISO 22301'e tabi 16 yeni iç denetçi ve 10 baş denetçi daha yetiştirdi ve kalifiye kadrosunu ikiye katladı.

Vodafone Türkiye, BSI ile BS 25999 ve ISO 22301 standardını hazırlayan grup içinde yer alan, iş sürekliliği uygulamaları ve eğitmenliği konusunda dünyaca ünlü Bill Maxwell ile baş denetçi eğitimini gerçekleştirdi. Eğitim sonunda yapılan sınavların başarıyla sonuçlanmasının ardından Vodafone Türkiye başarısını belgelemiş oldu.

Verilen bilgiye göre Vodafone Türkiye, risk yönetimi ile ilgili standartları yeniden belirleyen ve global olarak tüm dünya şirketlerinin elde etmeye çalıştığı ISO 31000 sertifikasını da alma başarısı gösterdi. Sertifika programı için Vodafone Türkiye, BSI'dan Risk Yönetiminin Denetçi Eğitimi'ni talep ederek, Dr Ümit Özen ile risk yönetiminin denetçi eğitimi gerçekleştirdi.

Eğitim sonunda yapılan sınavla, Vodafone Türkiye çalışanları, ISO 31000 Risk Yönetimi İç Denetçi Sertifikası'na sahip denetçiler oldu. Risk Yönetimi Standardı'nın farkındalık, uygulama ve denetçi eğitimlerini başarıyla tamamlayan Vodafone Türkiye çalışanları, edindikleri proaktif bakış açısıyla, olası riskleri nasıl değerlendirip etkilerini nasıl azaltabilecekleri konusunda uluslararası bir yetkinliğe sahip oldular.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vodafone'a ISO 22301 ve ISO 31000 Denetçi Belgesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement