Yaban ördekleri Kars Çayı'nı mesken tuttu - Son Dakika
Güncel

Yaban ördekleri Kars Çayı'nı mesken tuttu

Yaban ördekleri Kars Çayı'nı mesken tuttu Onlarca yeşilbaş ördek çayda yiyecek aradı Soğuk havanın etkili olduğu Kars'ta yeşilbaş yaban ördekleri, Kars Çayı'nın mesken tuttu.

19.02.2023 09:06  Güncelleme: 09:10

Yaban ördekleri Kars Çayı'nı mesken tuttu

Onlarca yeşilbaş ördek çayda yiyecek aradı

KARS - Soğuk havanın etkili olduğu Kars'ta yeşilbaş yaban ördekleri, Kars Çayı'nın mesken tuttu.

Kars'ta aşırı soğuklardan dolayı tamamen donan Kars Çayı'nın açık kalan bölgeleri yaban ördeklerine ev sahipliği yapıyor. Yem bulmakta güçlük çeken yaban ördekleri, merkeze yakın bölgelere gelerek burada karınlarını doyurmaya çalışıyor.

Aşırı soğuklardan olumsuz etkilenen onlarca yaban ördeği, Kars Çayı'nın buz tutmayan noktası olan Kars Kalesi önüne geliyor. Burada insanlara aldırış etmeden karınlarını doyuran ördekler, daha sonra bölgeden uzaklaşıyor.

"Yaban ördekleri Kars Çayı'nı bastı"

Onlarca yaban ördeğinin bir arada olduğuna ifade eden Çetin İlbeyi, "Yaban ördekleri Kars Çayı'nı bastı, Çayda kendilerine yiyecek arıyorlar. Ördeklerin sürüsüne bir bakar mısınız? Hava soğuk hayvanların gidip yiyecek bulacağı yer yok. gelmiş burada yiyecek arıyorlar. Bu sezonda Kars'ta ördek, ne güzel hayvanlar gelmiş" dedi.

Aşırı soğuklardan donan Kars Çayı'nın donmayan bölgelerinde yaban ördekleri yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyor. Kara avının yasaklanmasıyla birlikte yaban ördekleri de merkeze kadar geldi. Kars Kalesi bölgesinde yiyecek arayan ördekler, renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Yaban ördekleri Kars Çayı\'nı mesken tuttu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaban ördekleri Kars Çayı'nı mesken tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement