"Yabancı Bi' Gözle Ramazan" - Son Dakika
Güncel

"Yabancı Bi' Gözle Ramazan"

"Yabancı Bi\' Gözle Ramazan"

"Yabancı Bi' Gözle Ramazan" Konserler Serisi, Kolektif İstanbul ile devam ediyor.

01.08.2012 09:39

Fransız Müzisyen'den Ramazan'da Türk Müziği konseri

Doğu ile Batı'nın buluşma noktasında, yani İstanbul'da yaşayan yabancı müzisyenler Ramazan ayı boyunca, Forum İstanbul'da "Yabancı Bi' Gözle Ramazan" Konserler Serisi adı altında Türk müziğini kendi tarzlarında yorumluyorlar. Serinin bu haftaki konuğu Kolektif İstanbul. Fransız müzisyen Richard Laniepce'in eşi Aslı Doğan ile birlikte kurup Balkan ve Türk ezgilerini yorumladıkları Kolektif İstanbul, 4 Ağustos Cumartesi akşamı Forum İstanbul Ramazan Sahnesi'nde olacak.

Forum İstanbul, klasik Ramazan ayı programlarına farklı bir bakıç açısı getirirerek, capcanlı, dinamik bir program hazırladı. Programın bu haftaki konuğu Kolektif İstanbul'un hikayesi, yıllar önce Türkiye'ye alaturka nefesli sazları öğrenmeye gelen Fransız sanatçı Richard Laniepce'in, herhangi bir müzikal eğitimi olmayan eşi Aslı Doğan'ın vokal yeteneğini fark etmesiyle başlıyor. Eşini müzik yapmaya ikna ettikten sonra, kendi memleketlerinde düğünlerde çalan müzisyenler ile dogaçlama temelli farklı modern tarzlardan gelen müzisyenleri ortak bir enerjiyle bir araya toplayarak Kolektif İstanbul'u kuruyor.

Funk ve caz altyapılarıyla, geleneksel melodiler ve enstrüman stillerini birleştiren Kolektif İstanbul, gayda, klarnet, saksofon, kaval ve tuba gibi enstrümanların yanısıra akordeon ve vurmalı sazları kullanıyor.

Kolektif İstanbul tüm bu değerleri ceplerinde taşıyarak Montreux Jazz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, İstanbul Caz Festivali, Fira Mediterrania gibi uluslararası festivallerde, Cemal Reşit Rey, Theatre de Chatelet (Paris), La Ferme du Buisson (Paris), Babylon, Ballhaus (Berlin) gibi uluslararası sahnelerde müzikal yolculuğuna devam ediyor.

Forum İstanbul, 4 Ağustos Cumartesi günü saat 21:15'de Forum İstanbul Ramazan Sahnesi'ndeki konsere tüm müzikseverleri bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yabancı Bi' Gözle Ramazan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement