Yabancı Bilim Adamları, Erü'ye Hayran Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yabancı Bilim Adamları, Erü'ye Hayran Kaldı

Yabancı Bilim Adamları, Erü\'ye Hayran Kaldı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından davet edilen ve alanlarında ciddi çalışmalarıyla dikkat çeken Pakistan Faisalabad Agricultural University'nden Doç.Dr. Shaukat Ali Bhatti ile ABD'deki Iowa State University öğretim üyesi Prof.Dr. Christopher K. Tuggle, üniversitenin büyüklüğünden ve yaptığı çalışmalardan çok etkilendiğini dile getirdi.

30.04.2015 14:56

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından davet edilen ve alanlarında ciddi çalışmalarıyla dikkat çeken Pakistan Faisalabad Agricultural University'nden Doç.Dr. Shaukat Ali Bhatti ile ABD'deki Iowa State University öğretim üyesi Prof.Dr. Christopher K. Tuggle, üniversitenin büyüklüğünden ve yaptığı çalışmalardan çok etkilendiğini dile getirdi.

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere katılan Pakistan Faisalabad Tarım Üniversitesi Doç.Dr. Shaukat Ali Bhatti, 'Hayvan Yetiştiriciliğinde Dana Bakımı ve Beslenmesinin Önemi' başlıklı konuşmasında Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi akademisyenlerine büyük baş özellikle de süt danası yetiştiriciliği konusunda önemli bilimsel çalışmaları akademisyenlere anlattı. Ali Bhatti, Erciyes Üniversitesi'nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu, seminerini dinleyen akademisyenlerin çok aktif olduğunu ve öğrenmeye çok istekli olduklarını belirtti. Bhatti, Erciyes Üniversitesi'nin araştırma merkezlerinin Avrupa çapında merkezler olduğunu belirterek, "Erciyes Üniversitesi ile benim bulunduğum üniversitenin iş birliği konusunda geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. Bu konuda özellikle Pakistanlı öğrencilerin bu üniversitede eğitim görebilme imkanlarını çok önemsiyorum. Erciyes Üniversitesi'nin büyüklüğü ve yaptığı çalışmalar çok önemli" dedi.

Çiftlik hayvanlarının genetiği hakkında uzmanlığı olan Iowa State Üniversitesi öğretim Üyesi Prof.Dr. Christopher K. Tuggle, Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Konferans Salonu'nda araştırmacılara sunum yapan ikinci bilim adamı idi. Prof.Dr. Tuggle, "Erciyes Üniversitesi çok büyük bir üniversite, üniversitenin yüksek sayıda fakültesi var ve bundan çok etkilendim" dedi.

Prof. Dr. Tuggle ayrıca, Genom ve Kök Hücre Merkezi'nin dünya standartlarında bir merkez olduğunu, merkezin çok iyi planlandığını ve cihazların çok iyi seçildiğini, burada yapılacak olan araştırmaların dünya bilimine katkıda bulunacağına dikkat çekti. Yabancı bilim adamlarının konuşmalarını takip eden Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasan Yetim; farklı ülkelerden gelen bilim adamlarının Erciyes Üniversitesi'nde yaptığı sunumların önemine vurgu yaparak şöyle konuştu;

"Bu programlar evrensel bilim üretiminde bir başlangıç niteliği taşıması sebebiyle büyük önem arz etmektedir. Misafir bilim adamlarının tecrübeleri yaptığımız projelerin gelişimine büyük katkı sağlıyor. Aynı zamanda bu programlar, hem üniversitemiz bilim adamlarını hem de konuk bilim adamlarını bilimsel çalışmalarında teşvik etmesi sebebiyle ayrıca önemlidir."

Erciyes Üniversitesi Genom ve Kök Hücre Merkezi Müdürü Prof.Dr. Yusuf Özkul, alanında uzman yabancı araştırmacıların Erciyes Üniversitesi'ne gelmesinin ve bizlerle iş birliği içerisinde olmalarının hem merkezimiz hem de üniversite açısından önemli olduğunun altını çizdi. Merkezin sürekli olarak alanında başarılı yabancı bilim insanlarını ağırladığını, ilerleyen süreçlerde giderek büyüyen bu merkezin önemli atılımlarda bulunacağını belirtti. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yabancı Bilim Adamları, Erü'ye Hayran Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement