Yağlıdere'de Topraksız Tarım Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Yağlıdere'de Topraksız Tarım Eğitimi Verildi

Yağlıdere\'de Topraksız Tarım Eğitimi Verildi

Yağlıdere Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) tarafından düzenlenen topraksız tarım eğitim programında 11 kursiyere sertifika verildi. Yağlıdere Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen eğitim, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOKA) desteğiyle 5 gün boyunca devam etti. Yağlıdere YEG Başkan Vekili Ali Ocak, iklim koşullarının geleneksel tarım yöntemlerini zorlaştırdığını belirterek, sera ortamında topraksız tarımın yılın her döneminde üretim yapma imkanı sunduğunu ifade etti. Eğitim programı kapsamında sera yapısı, iklim kontrolü ve diğer teknik unsurlar hakkında detaylı bilgi verilerek çiftçilerin bilgi ve deneyim sahibi olmaları sağlandı.

09.10.2023 15:51

Yağlıdere Yerel Eylem Grubu Derneği (YEG) tarafından topraksız tarım eğitimi düzenlendi.

Yağlıdere Belediyesi toplantı salonunda 5 gün süren ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nca (DOKA) desteklenen eğitim programında 11 kursiyere sertifika verildi.

Yağlıdere YEG Başkan Vekili Ali Ocak, gazetecilere, ilçedeki iklim koşulları nedeniyle geleneksel tarım yöntemleriyle verimli bir üretim yapmanın zorlaştığını söyledi.

Sera ortamında topraksız tarım ile mevsimsel sınırlamalara bağlı kalmadan yılın her döneminde üretim yapmanın mümkün olabileceğini dile getiren Ocak, "İlçemizde uygulanabilirliği ön plana çıkmakta. Eğitim programı kapsamında sera yapısı, iklim kontrolü ve diğer teknik unsurlar hakkında detaylı bilgi verilerek kursa katlım sağlayan çiftçilerimizin bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olmaları sağlandı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yağlıdere'de Topraksız Tarım Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement