Yaklaşık 100 Etiyopyalı Göçmen Yemen'den Tahliye Edildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaklaşık 100 Etiyopyalı Göçmen Yemen'den Tahliye Edildi

30.05.2018 14:28

Yemen'e sığınan yaklaşık 100 Etiyopyalı göçmenin, gönüllü olarak ülkelerine gönderilmek üzere Cibuti'ye tahliye edildiği bildirildi.

Yemen'e sığınan yaklaşık 100 Etiyopyalı göçmenin, gönüllü olarak ülkelerine gönderilmek üzere Cibuti'ye tahliye edildiği bildirildi.

Yemen'deki Uluslararası Göç Örgütü (IOM) temsilciliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "101 Etiyopyalı göçmen, gönüllü olarak ülkelerine gönderilmek üzere Hudeyde Limanı'ndan Cibuti'ye tahliye edildi." denildi.

Açıklamada, Cibuti'deki IOM temsilciliğinin, göçmenleri karşılayacağı ve ülkelerine dönmeleri için geri kalan işlemleri tamamlayacağı kaydedildi.

Yemen'in yıllardır içinde bulunduğu krizden kendi vatandaşları kadar Afrika Boynuzu diye isimlendirilen, Etiyopya, Cibuti, Somali, Eritre gibi ülkelerden gelen sığınmacı ve göçmenler de etkileniyor.

IOM, acil durumlara müdahale, mültecilerin yeni bir ülkeye yerleştirilmesi, gönüllü geri dönüşlere yardım, göçmen sağlığı, maddi yardım ve yasal göç seçeneklerinin desteklenmesi gibi alanlarda faaliyet gösteren uluslararası bir kuruluş olarak Yemen'de görev yapıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaklaşık 100 Etiyopyalı Göçmen Yemen'den Tahliye Edildi - Son Dakika


Advertisement