Yaklaşık 160 Ülkede 150 Bin Türkiye Mezunu Var" - Addis Ababa - Son Dakika
Güncel

Yaklaşık 160 Ülkede 150 Bin Türkiye Mezunu Var" - Addis Ababa

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Programa katılanlar Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un konuşması YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Ahmet Atabaş'ın konuşması Etiyopyalıların kurduğu Türkiye Mezunları Derneği'nin Başkanı Nasreddin Hojele'nin konuşması Yurtdışı Türkler ve...

04.11.2017 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Programa katılanlar

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy'un konuşması

YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Ahmet Atabaş'ın konuşması

Etiyopyalıların kurduğu Türkiye Mezunları Derneği'nin Başkanı Nasreddin Hojele'nin konuşması

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Ahmet Atabaş, dünyanın 160 ülkesinde Türkiye'de eğitim almış 150 bin kişinin olduğunu söyledi.

YTB, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da, Türkiye mezunları ile buluşma programı düzenledi. Buluşmaya ülkedeki Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Anadolu Ajansı, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ve Din Hizmetleri Müşavirliği temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy da katıldı.

Büyükelçi Ulusoy, burada yaptığı konuşmada, mezunlardan Türkiye olarak tek beklentilerinin okudukları alanlarda ülkelerinde başarılı olmaları olduğunu kaydetti.

Etkinlikte konuşan Atabaş, "Dünyanın yaklaşık 160 ülkesinde 150 bin Türkiye mezunu bulunuyor. Şu anda Türkiye'de okuyan Etiyopyalı sayısı 500'e yakın. Son 10 yılda Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısı yüzde 75 arttı. Türkiye dünyada en fazla uluslararası öğrenci ağırlayan ülkelerden biri konumuna geldi." diye konuştu.

Türkiye'de okuyan Etiyopyalıların kurduğu Türkiye Mezunları Derneği'nin Başkanı Nasreddin Hojele de 2010'de kurdukları dernekle çok sayıda çalışmaya imza attıklarını belirterek "Dernek olarak balık vermeyi değil balığın nasıl tutulacağını öğretmeyi bir prensip benimsiyoruz." dedi.

Yaklaşık 160 Ülkede 150 Bin Türkiye Mezunu Var" - Addis Ababa
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaklaşık 160 Ülkede 150 Bin Türkiye Mezunu Var' - Addis Ababa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement