Yalova Adliyesi'ne Avrupa İncelemesi - Son Dakika
Güncel

Yalova Adliyesi'ne Avrupa İncelemesi

Yalova Adliyesi\'ne Avrupa İncelemesi

Yalova Adliyesi'nde Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında başlatılan dönüşümü Avrupa Birliği ve Adalet Bakanlığı uzmanları inceledi.

18.09.2013 13:53

Yalova Adliyesi'nde Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında başlatılan dönüşümü Avrupa Birliği ve Adalet Bakanlığı uzmanları inceledi.Adalet Bakanlığı ve Avrupa Konseyi tarafından yürütülen Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında yerli ve yabancı uzmanlardan oluşan heyet Yalova Adliyesi'ni ziyaret etti. Türkiye'de 20 pilot ilde yürütülen proje çerçevesinde Yalova Adliyesi'ne gelen uzmanlardan Çek Cumhuriyeti'nden Marek Antoni Nowicki, Hollandalı Gerard Veenstra ve Mustafa Özbek ile Adalet Bakanlığı'nda görevli uzmanlar Metin Tepe, Gökhan Sertöz, Yusuf Arslan, Adem Albayrak, Sezgi Koca ve Avrupa Konseyi'nden Aslı Kandemir Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyarettin ardından uzmanlar Yalova Adliyesi'ni incelemelerde bulunarak Başsavcı Kaçar'dan bilgi aldı.

Türk yargı sisteminin modernleştirilmesinde öncü bir rol oynayacak proje ile Yalova Adliyesi'nde iş sahiplerinin adliyede geçirdikleri sürenin kısalması, yargı mensuplarının daha huzurlu bir çalışma ortamına kavuşması ve bu şekilde işlerine daha rahat odaklanabilir hale gelmesi hedefleniyor.

Türk yargısında bir dönüşüm başlatan Mahkeme Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Avrupa Birliği ülkelerindeki en iyi uygulamalar göz önünde bulundurularak, yargının mevcut iş yükünü azaltacak, yargılama sürelerini kısaltacak, kişilerin yargıya yaptıkları başvurulardan daha etkin sonuçlar almalarını sağlayacak bir mahkeme yönetimi sisteminin kurulması ve bu sisteminin işletilmesini sağlayacak teknik alt yapının oluşturulmasını sağlayacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yalova Adliyesi'ne Avrupa İncelemesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement