Yalvaç'taki cinayet davanın görülmesine devam edildi - Son Dakika
Güncel

Yalvaç'taki cinayet davanın görülmesine devam edildi

Yalvaç\'taki cinayet davanın görülmesine devam edildi

Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra başını bıçakla keserek köy meydanına attığı iddiasıyla yargılanan Nevin Yıldırım'...

15.11.2013 17:12

Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde, kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü kişiyi av tüfeğiyle vurduktan sonra başını bıçakla keserek köy meydanına attığı iddiasıyla yargılanan Nevin Yıldırım'ın davasının görülmesine devam edildi.

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nevin Yıldırım (26), avukatı, maktul Nurettin Gider'in annesi Zeynep, eşi Kezban Gider ile avukatları katıldı. Duruşmayı, Antalya, Adana ve İstanbul'dan gelen bazı kadın örgütlerinin temsilcileri de izledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Nevin Yıldırım'ın kayınpederi İlyas Yıldırım, köylülerden birinin kendisine Nevin Yıldırım ile Nurettin Gider arasında ilişki olduğunu söylediğini, bunu gelinine sorduğunu ancak Nevin Yıldırım'ın, "Düşmanlarımıza mı inanacaksın bana mı inanacaksın?" diyerek durumu inkar ettiğini öne sürdü.

Olay günü, dışındaki tuvaletteyken çığlıkları duyup evin arkasına gittiğini anlatan İlyas Yıldırım, "Gittiğimde Nevin'in elinde kan vardı. Ne olduğunu sorduğumda, 'Bir köpek kestim. Nurettin köpeğini kestim' dedi. Ondan sonra da jandarmaya haber verdim" dedi. Yıldırım, olay öncesinde gelininin anormal bir davranış sergilemediğini kaydetti.

Nurettin Gider'in arkadaşı, tanık Atıf Yıldırım ise zaman zaman Gider ile alkol aldıklarını, bu sırada maktulün kendisine, Nevin Yıldırım ile ilişkisi olduğunu ve evlenmek istediğini söylediğini belirtti. Atıf Yıldırım, öldürülme ihtimaline karşı ıssız yerlere tek başına gitmemesi konusunda Nurettin Gider'e ikazda bulunduğunu da söyledi.

Söz alan sanık Nevin Yıldırım, Nurettin Gider'in eşi Kezban Gider'in, eşinin kendisine yaptıklarından haberdar olduğunu iddia etti. Yıldırım, Nurettin Gider'i öldürmek istediğini ancak çocukları ve eşinin başına bir şey gelmesinden korktuğunu, olay günü ise dayanamayıp Gider'i öldürdüğünü söyledi.

Kezban Gider ise iddiayı kabul etmeyerek, "Nurettin ile Kezban'ı öpüşürken görmem kadar, eşimin ölümü beni etkilemedi" dedi.

Sanık avukatı Halil Hilmi Tütüncü ise hazırlanan iddianamede sadece tanıkların söylentilerine yer verildiğini kaydetti. Maktulün, Nevin Yıldırım'a tecavüz ettiğini öne süren Tütüncü, sanığın cinayeti bu nedenle işlemek zorunda kaldığını savundu. Yıldırım'ın olay sırasında cinnet getirmiş olabileceğini belirten Tütüncü, Yıldırım'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için dosyanın Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini talep etti.

Müşteki avukatı Dudu Kılıç ise tanıkların aleyhte olan ifadelerini kabul etmediklerini, diğer tanıkların dinlenmesi, Yıldırım'ın tutukluluğunun devam etmesini istedi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksik delillerin toplanması için duruşmayı erteledi.

Yalvaç'ta Nevin Yıldırım, 28 Ağustos 2012'de kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeği ile öldürdükten sonra, başını keserek köy meydanına atmıştı. Yıldırım, ertesi gün tutuklanmıştı. Olay gününde Gider'den 6 aylık hamile olan Yıldırım, geçen yıl Kasım ayında bir kız çocuğu dünyaya getirmişti.

- Adliyeden götürülme görüntüleri

- Adliye detay görüntüleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalvaç'taki cinayet davanın görülmesine devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement