Yangından "Velayet Dramı" Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yangından "Velayet Dramı" Çıktı

Yangından "Velayet Dramı" Çıktı

Evde çıkan yangında ağır yaralanan ve ebeveyni 2 yıl önce boşanan 3 yaşındaki çocuğun velayetini almak için babasının dava açtığı ortaya çıktı Baba Yılmaz: "Yangın sayesinde çocuğumun ne...

06.12.2013 11:29

FERDİ AKILLI - Zonguldak'ta evde çıkan yangında ağır yaralanan ve ebeveyni 2 yıl önce boşanan 3 yaşındaki çocuğun velayetini almak için babasının dava açtığı ortaya çıktı.

Soğuksu Mahallesi Müftülük rampası mevkisinde 26 Kasım'da, 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangında yaralanan Emirhan Yılmaz'ın annesi Arzu Uçar'ın eşi Sait Yılmaz'dan (37) iki yıl önce boşandığı, babasının oğlunun velayeti için dava açtığı öğrenildi.

Baba Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sırasında maden ocağında çalıştığını, uzun süredir görmediği oğlunun yaralandığını mesai çıkışı yakınlarından öğrendiğini belirterek, "Yeğenim oğlumun öldüğünü söyledi. Ocak çıkışında olduğum yere yığıldım, ne yapacağımı bilemedim" dedi.

"Yangın sayesinde çocuğumun nerede olduğunu öğrendim"

Eski eşi Arzu Uçar'dan 2 yıl önce boşandığını ve eşinin çocuğunu kendisinden kaçırdığını iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Eşim benden çocuğumu kaçırıyordu. Kurban ve Ramazan bayramlarında bile oğlumu göremedim. Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyordum. Eski eşimin babasını aradım, o da bana, 'bilmediğini' söylüyordu. Biliyordu da söylemiyordu sanırım. Yangın sayesinde çocuğumun nerede olduğunu öğrendim. Oğlumun nerede olduğu belli değildi, benden kaçırıyorlardı. Oğlumun velayetini mahkeme boşanınca annesine vermişti ama yangın olayından sonra mahkeme geçici olarak velayeti bana verdi. Velayetle ilgili mahkememiz sürüyor. Çocuğumun velayetini almak istiyorum. Boşandığımızdan bu yana oğlumu bir kez gördüm. Şu anda oğlumun sağlık durumu çok iyi. Ayağındaki yanıklarda oluşan iltihaplar antibiyotik ve serumla kurutuluyor. Sol ayağı birinci, sağ ayağında ise ikinci derece yanık var."

"Annesinden Allah razı olsun"

Oğlunu kurtaran itfaiye eri Rasim Güneş'e (28), teşekkür eden Yılmaz, "Annesinden de Allah razı olsun, hiçbir kadının yapmayacağı şeyi yapmış. Çocuğunun üstüne kapanmış ve oğlumun yanmaması için uğraşmış. Oğlumun ayakları boşta kalınca yanık oluşmuş. Eski eşimin vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşmuş ve yüzde 80 dumandan etkilenmiş" diye konuştu.

Babaanne Meryem Yılmaz da (59) torunu Emirhan Yılmaz'ın olayın ardından Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde 6 gün yoğun bakımda kaldığına dikkati çekerek, "Yoğun bakımdan çıkmasının ardından torunum birkaç gün çocuk servisinde yattı. Daha sonra eve getirdik ancak hastaneye pansumana getirdiğimizde yaralarının derin olduğu ve tekrar yatması gerektiği söylendi" şeklinde konuştu.

Torununun annesi Arzu Uçar'ın, çocuğu göstermemesinin nedeninin iki yıl önce oğluyla boşanması olduğunu öne süren Meryem Yılmaz, "Eski gelinim evlenince torunumu göstermediler. Boşanmanın ardından bir ay torunumu görebildik. Arzu Uçar, evlenince torunumu göstermediler. Torunumun velayeti için oğlum mahkemeye verdi. Şu anda dava sürüyor" ifadesini kullandı

Olay

Soğuksu Mahallesi Müftülük rampası mevkisinde 26 Kasım'da, 3 katlı binanın zemin katında çıkan yangında yaralanan anne Arzu Uçar, oğlu Emirhan Yılmaz ve şok geçiren Ahmet Uçar ile yoğun dumandan etkilenen itfaiye eri hastaneye kaldırılmıştı.

Zonguldak Belediyesinde 2,5 yıldır görev yapan itfaiye eri Rasim Güneş (28), evden kurtardığı çocuğa suni teneffüsle ilk müdahaleyi yapmış, vücudunda üçüncü derece yanıklar oluşan Arzu Uçar ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yangından 'Velayet Dramı' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement