Yapı Kredi Yayınları'nın 5 Çocuk Kitabı Okurla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Yapı Kredi Yayınları'nın 5 Çocuk Kitabı Okurla Buluştu

Yapı Kredi Yayınları\'nın 5 Çocuk Kitabı Okurla Buluştu

Yapı Kredi Yayınları'nın 5 çocuk kitabı okurla buluştu.

17.10.2012 13:43

Yapı Kredi Yayınları'nın 5 çocuk kitabı okurla buluştu.

Yapı Kredi Yayınları'ndan yapılan açıklamaya göre, Feridun Oral'ın kaleme aldığı ve resimlediği küçük baykuş ile farenin dostluğa dönüşen hikayesini anlatan "Kırmızı Kanatlı Baykuş" satışa sunuldu.

Filiz Özdem, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan yeni dünyadan eski dünyaya yeryüzünde dolaştığı, insanlığın yaratılış efsanelerinden şehir efsanelerine renkli bir yelpaze sunduğu "Yeryüzünde Binbir Efsane" kitabının ardından

"Ejderler, Ecinniler, Gulyabaniler ve Cümle Yaratık" kitabında korkuya odaklı efsane ve masallara yer veriyor. Kitaptaki metinlere Aysu Koçak'ın resimleri eşlik ediyor. Filiz Özdem, insanoğlunun bin yıllardır anlatılagelen kahramanlık hikayelerinin özünü oluşturan güçlü olma arzusunun temelinde var olan, insanın kadim duygularından korkunun izini sürerken, Kızılderili efsanelerinden İskandinav efsanelerine, Antik Yunan mitolojisinden Keloğlan masallarına kadar çok renkli bir masal kültürünü okurla buluşturuyor.

"Bal Avcısı Küçük Piti" kitabı ise çocuklar, arıların hayatta nasıl bir yeri olduğunu, arılar olmasa dünyanın halinin ne olacağını da öğrenecek. "Küçük Ayının Uzun Yolculuğu" ve "Küçük Ayı ile Ahlat Ağacı" adlı kitaplardan sonra Yalvaç Ural'ın çocukların çok severek okuyacakları yeni kitabını, Buket Topakoğlu resimledi.

"Tersine Dünya" ise Yapı Kredi Yayınları'nın ekim ayında okurla buluşan üçüncü Garfield cep kitabı. Elif Gökteke'nin çevirisiyle yayımlanan 83 sayfalık kitap, 9 liradan satışa sunuldu.

"Küçük Prens Astronom'un Gezegeni" adlı kitap, Diane Fayolle'nin çizimleri ve Füsun Önen Pinard'ın çevirisiyle okurla buluştu.

Kitapların fiyatları 9-15 lira arasında değişiyor.

Başmuhabir: Sibel Ertürk Kurtoğlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yapı Kredi Yayınları'nın 5 Çocuk Kitabı Okurla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement