Yaralı Baykuşa Vatandaş Şefkati - Son Dakika
Güncel

Yaralı Baykuşa Vatandaş Şefkati

Yaralı Baykuşa Vatandaş Şefkati

Alibeyköy’de oturan Ayhan Kılıç, parkta bulduğu yaralı yavru baykuşa sahip çıktı.

20.03.2014 19:06

Alibeyköy'de oturan Ayhan Kılıç, parkta bulduğu yaralı yavru baykuşa sahip çıktı. İki gün boyunca baykuşu evinde tedavi eden Kılıç, kuşu Çevre ve Orman Bakanlığı Orman ve Su İşleri birinci bölge ekiplerine teslim etti.

İstanbul Alibeyköy'de arkadaşlarıyla parkta dolaşırken yaralı bir yavru baykuşu fark eden Ayhan Kılıç, baykuşu alıp evine götürdü. Baykuşu kafese koyan Kılıç, iki gün boyunca kendi elleriyle besleyip tedavi etti. Kanatları yolunduğu için baykuşu doğaya bırakamayan Kılıç, Çevre ve Orman Bakanlığı Orman ve Su İşleri birinci bölge ekiplerini aradı. Ekipler, Kılıç'ın yanına gelerek baykuşu teslim aldı.

Baykuşa iki gün boyunca baktığını belirten Kılıç, "Baykuşun farklı bir beslenme özelliği var. Sadece ciğer ve fare ile besleniyor. Fare veremezdim. Tavuk ciğeri verdim. Onu da yemedi. Mecburen dana ciğeriyle besledim. Evde bakımı zor olduğu için Çevre ve Orman Bakanlığı Orman ve Su İşleri birinci bölge ekiplerine haber verdim. Onlarda geldiler, baykuşu aldılar" dedi.

Ayhan Kılıç'a duyarlılığı için teşekkür eden Çevre ve Orman Bakanlığı Orman ve Su İşleri birinci bölge ekiplerinden Seyfettin Aydın, "Yaralı doğa hayvanlarını Avcılar'daki İstanbul Fakültesi'nde tedavi ediyoruz. Burada yapılacak tedavinin ardından baykuşu tekrar doğal yaşama bırakacağız" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Baykuşa Vatandaş Şefkati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement