Afyonkarahisar'da yaralı bulunan 2 puhuya tedavi - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar'da yaralı bulunan 2 puhuya tedavi

AFYONKARAHİSAR'da, kırsal alanda yaralı bulunan 2 puhu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedaviye alındı.

11.11.2022 17:21  Güncelleme: 17:36

AFYONKARAHİSAR'da, kırsal alanda yaralı bulunan 2 puhu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedaviye alındı.

Kırsalda farklı zamanlarda yaralı bulunan 2 puhu, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi. Ekipler, kuşları tedavi için AKÜREM'e getirdi. Burada tedaviye alınan puhulardan birinin, kanadındaki kesilme sonrası uçamayacağı belirlenirken, diğerinin ise iyileşmesi için kısa süre daha beklenmesi gerektiğine karar verildi.

Bu yıl 1 haftada 2 puhunun Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerince merkeze ulaştırıldığını söyleyen AKÜREM Müdürü Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, "Puhu kuşları baykuşların en büyükleri, çok da nadir görülürler. Yaşam alanları ormanlık alanlardan dağlık alanlara kadar çeşitlenebilir. Besinleri de çok çeşitli. Böcekten tutun da bir karaca yavrusuna kadar memeli kuş, kemirgen birçok hayvanı besin menülerinde görebiliriz. Bu elimdeki puhu, şu anda elektrik çarpması nedeniyle geldi. Ne yazık ki kanadının bir kısmını kaybetti. Doğaya dönmesi mümkün olmayacak. Muhtemelen bir doğal yaşam parkına göndereceğiz. Hayatına orada devam edecek. Diğer puhu için ise zehirlenmeden şüphelendik. Şu an genel durumu hızla iyileşiyor. Besinsiz kalmış, uzun süre beslenememiş, o yüzden zayıf. Henüz doğaya dönebilecek durumda değil. Onun da tedavi süreci bitti ama besinle ilgili rehabilitasyon süreci devam ediyor. Yakın zamanda doğaya döner, diye umut ediyoruz" dedi.

Bu yıl 24 kuşun elektrik çarpması sonucu AKÜREM'e getirilerek tedaviye alındığına dikkat çeken Prof. Dr. Kandır, kuşların yüzde 75'inin yırtıcı olduğunu ve göçmen kuşların da elektrik çarpmasına maruz kaldığını söyledi.


Afyonkarahisar\'da yaralı bulunan 2 puhuya tedavi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar'da yaralı bulunan 2 puhuya tedavi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement