Yargıçlar Sendikası: Yaşanabilir Bir Doğa İçin Savaşa Hayır - Son Dakika
Güncel

Yargıçlar Sendikası: Yaşanabilir Bir Doğa İçin Savaşa Hayır

Yargıçlar Sendikası, halkına düşman olan, insanlarını öldürmekten utanmayan, savaşlardan medet uman tüm iktidarları ve savaşı lanetledi.

01.09.2013 09:54  Güncelleme: 12:10

Yargıçlar Sendikası, "halkına düşman olan, insanlarını öldürmekten utanmayan, savaşlardan medet uman tüm iktidarları ve savaşı lanetlediklerini" vurgulayarak, "Yaşanabilir bir doğa için savaşa hayır" dedi Yargıçlar Sendikası, "halkına düşman olan, insanlarını öldürmekten utanmayan, savaşlardan medet uman tüm iktidarları ve savaşı lanetlediklerini" vurgulayarak, "Yaşanabilir bir doğa için savaşa hayır" dedi.

Yargıçlar Sendikası Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Hiç kimse savaş çığırtkanlığı yapmasın, savaşa davet çıkarmasın, bir daha savaş olmasın, insanlar ölmesin diye 52 milyon insanın ölümüyle sonuçlanan ikinci Dünya savaşının başladığı tarih olan 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kabul edilmiştir.Barış zamanında zenginliğini artırmanın sınırlarını zorlayan egemenlerin varlıklarını daha da çoğaltmak ve iktidarlarını sürdürmek amacıyla icat ettikleri savaş oyunu ne yazık ki sadece bu oyunu oynamak zorunda kalan dünya halkına zarar vermektedir" ifadelerine yer verdi.

-"DÜNYA HALKLARIYLA KARDEŞLİĞİMİZİ, DOSTLUĞUMUZU SÜRDÜRMEK İÇİN BARIŞ"-

Savaşın kazananı olmadığına dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kendi halkına düşmanlık ederek belirsiz hedefler peşinde koşan, kurduğu korku imparatorluğunun tükendiğini anlayan iktidar; dost geçindiği despotik iktidarlardan bir kısmına husumet yöneltip savaş kışkırtıcılığı yaparak iktidarını sürdürme telaşına kapılmıştır. Dünyanın olanakları ve nimetleri üzerinde yaşayan insanlara aittir. Daha güzel bir Dünya, daha mutlu insanlar ve çocuklar, yaşanabilir bir doğa için savaşa hayır! Dünya halklarıyla kardeşliğimizi, dostluğumuzu sürdürmek, komşularımızla kavgasız yaşamak için barış. Halkına düşman olan, insanlarını öldürmekten utanmayan, savaşlardan medet uman tüm iktidarları ve savaşı lanetliyoruz. Dünya Barış Günü kutlu olsun." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yargıçlar Sendikası: Yaşanabilir Bir Doğa İçin Savaşa Hayır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement