YARSAV ve YARGI-SEN Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, adli yıl açılış töreninde konuşma yapmak için yaptığı başvuruya Yargıtay'dan yanıt verilmemesi üzerine konuyu yargının gündemine taşıyacağını açıkladı YARSAV ve YARGI-SEN Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, adli yıl açılış töreninde konuşma yapmak için yaptığı başvuruya Yargıtay'dan yanıt verilmemesi üzerine konuyu yargının gündemine taşıyacağını açıkladı.
YARSAV ve YARGI-SEN Kurucu Başkanı, Çankırı Yargıcı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıtay Birinci Başkanlığı'na bir yazı yazarak, 2012-2013 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşma yapmak için başvuruda bulundu. Eminağaoğlu, yazılı başvurusuna Yargıtay Birinci Başkanlığı'ndan cevap verilmemesi üzerine konuyu yargının gündemine taşımaya karar verdi. ANKA'ya açıklamada bulunan Eminağaoğlu, Yargıtay'ın yanıt vememe işlemine karşı idari yargıda iptal davası açacağını ifade etti. Eminağaoğlu, Yargıtay'a yaptığı başvuruda, "Adli yıl açış törenlerinde hep Yargıtay Birinci Başkanları konuşmakta iken, yargının bir bütün olduğu düşüncesinden hareketle, barolar ve Türkiye Barolar Birliği'nin gösterdiği tepkiler sonrasında, anılan törenlerde savunma yönünden TBB başkanlarının da konuşma yapma isteklerine karşı konulamadığından, bu törenlerde TBB başkanları da konuşma yapmaya başlamış ve uygulama da malümlarınız olduğu üzere bu şekilde sürmektedir" dedi.
-SİVİL ÖRGÜTLENMELERE KONUŞMA HAKKI TANINMALI-
Adli yıl açış törenlerinde yapılan konuşmalarda, yargı ve hukuk ile ilgili konular ve sorunlar gündeme getirildiğinin anımsatıldığı başvuruda, "İnsan haklarının, demokratik hukuk kurallarının, bu konudaki evrensel ölçütlerin gelişerek ilerlemesi karşısında, söz konusu hususlar ifade edilirken, mesleki ve sivil demokratik kitle örgütlerine de kapıların kapatılmaması, onların da görüşlerinin alınması, artık bütün çağdaş hukuk devletlerinde kabul edilen ve uygulanan bir anlayıştır. Düşünce ve ifade özgürlüğünün dogmatik olmaması, çok seslilik içerisinde, farklı bakış açılarıyla konulara yaklaşılarak, doğruların yakalanması için de bu durum kaçınılmazdır" denildi. Yargıç ve Cumhuriyet savcılarının sivil ve mesleki dernek ve sendikalarının artık Türkiye'de kurularak faaliyete geçmiş olduğunun belirtildiği başvuruda, bu örgütlerin bazı uluslararası yargı örgütlerine kendileri, bazı uluslararası yargı örgütlerine de Türkiye'yi temsilen üye olarak katıldıkları da gözetilerek, sivil örgütlenmelere konuşma hakkı tanınması gerektiğine dikkat çekildi. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Yargıdan Yargıya 'Konuşturmama' Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?