Yargılanan Öğretmenler Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Yargılanan Öğretmenler Beraat Etti

Yargılanan Öğretmenler Beraat Etti

İzmir'in Tire İlçesi'nde 29'u Öğretmen 35 Kişi Hakkında Açılan Davanın İlk Duruşmasında Beraat Kararı Çıktı.

24.11.2010 23:20

İzmir'in Tire İlçesi'nde 29'u öğretmen 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasında beraat kararı çıktı. Dava sonunda Tire Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, Öğretmenler Günü'nü de kutladığı tüm sanıkların beraatlerine karar verdi. Saat 16.30'da kararla sona eren duruşmaya 33 sanık katılırken, sanıklar ifadelerinde yasal haklarını kullandıklarını, bunun ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini, suçlamaları kabul etmediklerini dile getirdiler. Sanık avukatları da 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun değerlendirmesinde hata olduğunu öne sürdü, delillerin toplandığını belirterek sanıkların beraatlerine karar verilmesini istedi. Savcı da beraatlerine karar verilmesini talep etti. Hakim de öğretmenler gününde bu duruşmanın yapılmasının ironik bir durum olduğunu söyleyip, olay sırasında kamu düzenin bozulmaması, trafik düzeninin engellenmemesi ve sanıklarını suç işleme kasıtlarının bulunmaması nediniyle hepsinin beraatine karar verdi.

Yargılanan öğretmenler, adliye binası çıkışında, dışarıda bekleyen meslektaşları tarafından alkışlarla karşılanırken, Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ''Bu sonuç direnç ve kararlılığın göstergesidir. Aslında hiçbir şekilde yargılama olmamamıydı. Burada yargılanması gerekenler bu süreci yaşatanlardır. Öğretmenlerin böyle bir günde mahkeme önüne çıkarılmaları utançtır. Bizler haklarımız için bedeli ne olursa olsun mücadelemize devam edeceğiz. Beraat kararıyla hukukun üstünlüğü tekrar ortaya çıkmıştır' dedi.

Beraat eden öğretmenler de çok mutlu olduklarını, ancak böyle bir günde adliyede değil öğrencilerinin yanında olmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yargılanan Öğretmenler Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement