Yasa Dışı Dinleme İddialarına Yönelik 4 İlde Operasyon - Son Dakika
Güncel

Yasa Dışı Dinleme İddialarına Yönelik 4 İlde Operasyon

Yasa Dışı Dinleme İddialarına Yönelik 4 İlde Operasyon

'Yasa dışı dinleme iddialarına yönelik 4 ilde operasyon (6) GÖZALTINA ALINAN 23 KİŞİ GÖLBAŞI ADLİYESİ'NE GETİRİLECEK ANKARA ile birlikte 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasa dışı dinlenmesine yönelik soruşturma, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

20.01.2015 14:41

'Yasa dışı dinleme iddialarına yönelik 4 ilde operasyon (6)

GÖZALTINA ALINAN 23 KİŞİ GÖLBAŞI ADLİYESİ'NE GETİRİLECEK

ANKARA ile birlikte 4 ilde kriptolu ve normal telefonların yasa dışı dinlenmesine yönelik soruşturma, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor.

Operasyon kapsamında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndaki (TÜBİTAK) bazı kişiler hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi. Yürütülen soruşturma da 23 kişin göz altına alındığı öğrenildi. Ayrıca yapılan soruşturmada kriptolu ve normal telefonların yasa dışı 363 kez Devletin üst düzey kişilerinin dinlenildiği öğrenildi. Dinlemelerin daha çok 2013'un Aralık oyanda olduğu iddia edildi.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen operasyonla ilgili sabahın erken saatlerinden itibaren Gölbaşı Adliyesinde hareketli saatler yaşandı. Gölbaşı adliyesinde çok sayıda polis ve basın mensupları hazır beklediği görüldü.

Yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 23 kişin yarın sabah saatlerinde Gölbaşı Adliyesine getirileceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yasa Dışı Dinleme İddialarına Yönelik 4 İlde Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement