Yaşama Yol Ver" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Yaşama Yol Ver" Kampanyası

Yaşama Yol Ver" Kampanyası

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında Çorum'da bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi.

17.02.2016 15:15  Güncelleme: 15:24

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında Çorum'da bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi.

Sağlık Bakanlığınca "112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" amacıyla başlatılan kampanya kapsamında İl Sağlık Müdürlüğünce kentteki bir otelde basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Sağlık Müdürü İsmail Yücel, burada yaptığı konuşmada, bakanlık tarafından başlatılan kampanyanın Çorum'da valilik, belediye, milli eğitim müdürlüğü, çeşitli meslek kuruluşları ve medya ile ortaklaşa yürütüleceğini, bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını söyledi.

Geçen yıl 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne 554 bin 799 çağrı yapıldığını ancak sadece 43 bin 930 aramanın gerçek olduğuna dikkati çeken Yücel, kent merkezinde 10 dakika, kırsalda ise 30 dakika içerisinde vakaya ulaşıldığını vurguladı. İl genelinde 26 acil yardım istasyonunda 404 personel ve 54 tam donanımlı ambulansla hizmet verildiğini anlatan Yücel, şunları kaydetti:

"Bu hizmetler verilirken zamanla yarışılmakta, hasta ve yaralıya ulaşılırken bazı engellerle karşılaşılmaktadır. 112 Acil Çağrı Hattı, hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında aranması gereken önemli bir hattır ancak gereksiz yere meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık ihtiyacı olan kişi veya yakınları zamanında bu hatta ulaşamamaktadır. Diğer yandan ambulansların vakaya ulaşmasında da önemli sıkıntılar yaşanabilmektedir. Tüm yollarda ambulans gibi geçiş üstünlüğüne sahip araçlar için güvenlik şeridi olmaması, diğer sürücülerin ambulansa yol vermemesi ya da verememesi gibi sorunlar nedeniyle vakaya ulaşma süreci uzamaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı tarafından acil sağlık hizmetlerinin sunumunda '112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi' konularında toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla 'Yaşama Yol Ver' kampanyası başlatılmıştır."

Kampanyanın yıl sonuna kadar süreceğini, kurum ve kuruluşların desteğiyle bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenleneceğini ifade eden Yücel, vatandaşların bu konularda duyarlı olmaya davet etti.

Toplantının ardından vatandaşlara yönelik Hürriyet Meydanı'nda bilgilendirme yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşama Yol Ver' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement