Yaşayan Köy Ambarköy - Son Dakika
Güncel

Yaşayan Köy Ambarköy

Yaşayan Köy Ambarköy

Demir, Ladik Kültür Turizm Tanıtım ve Proje Ofisi tarafından yürütülen Ambarköy Açık Hava Müzesi alanını inceledi.

19.05.2012 16:05

Ladik'e yeni turizm modeli

AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Ladik İlçesi'nde yapımı devam eden Ambarköy Açık Hava Müzesi alanında incelemelerde bulunarak, "Burada yeni bir turizm modeli uygulanıyor. Tamamlandığında proje sahası yaşayan bir köy havasına bürünecek" dedi

AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Ladik Kültür Turizm Tanıtım ve Proje Ofisi tarafından yürütülen Ambarköy Açık Hava Müzesi alanını inceledi. Demir, projeyle yeni bir turizm modelinin ortaya çıktığına dikkati çekerek, sahanın yaşayan bir köy havasına bürüneceğini söyledi.

FONKSİYONEL TURİZM ADASI

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Samsun'un Ladik İlçesi'nde yapımı devam eden Ambarköy Açık Hava Müzesi'ni inceledi. Kaymakam Kadir Perçi'den projenin durumuyla ilgili bilgiler alan Demir, "Ambarköy Açık Hava Müzesi'yle 56 köyde kaybolmaya yüz tutmuş ambarlar bir araya getirildi. Projenin hayata geçirilebilmesi için ilçe girişinde bir çevre düzenlemesi yapılmış ve bölgede Ambarköy adında açık ve fonksiyonel bir müze oluşturulmuştur. Burada alternatif ve fonksiyonel bir turizm adası oluşturulması hedefleniyor. Projenin yakın bir sürede bitirilmesi planlanıyor" dedi.

SAHAYA YAPILACAKLAR

Proje kapsamında sahaya yapılacaklarını aktaran Cemal Yılmaz Demir, "26 ambar, 4 ahşap ev, 2 sergen, 2 serender, 4 su kuyusu, çok amaçlı konferans salonu ve müze, ahşap cami, 3 adet köy fırını, minyatür Ladik Gölü ve Saat Kulesi, Köyiçi Dere, değirmen, tirit evi, havuz ve şelalenin bulunacağı sahada yeni bir turizm modeli uygulanıyor. İçerisinde çocuk parkı, otopark, hediyelik eşya stantları ve 50 yatak kapasiteli pansiyonun da bulunacağı proje sahası tamamlandığında yaşayan bir köy havasına bürünecek. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İLK VE TEK ÖRNEK MODEL

Ladik Kaymakamı Kadir Perçi ise, "Turizm alt yapısına yönelik olarak ambarlamızda yöremize özgün el sanatları, yöresel yiyecekler ve içecekler ile yerli ve yabancı turistlere farklı bir kültür armonisi sunulacak. Bu nedenle sahillerden uzak doğayla iç içe gelişen alternatif turizmin ilçemizde, Samsun'da ve Türkiye'de ilk ve tek örnek bir model olacaktır. Projemize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, AK Parti İl Teşkilat Başkanı Muhittin Aslan, AK Parti Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş ve AK Parti Kavak İlçe Başkanı Üzeyir Başkaya ve partililer de eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaşayan Köy Ambarköy - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement