Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi 5 Saat Sonra Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi 5 Saat Sonra Kurtarıldı

Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi 5 Saat Sonra Kurtarıldı

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'ndeki 830 rakımlı Kardüz Yaylası'nda piknik yapan 7 kişi, dönüşte çay içmek için durunca cipin kara saplanması sonucu mahsur kaldı.

03.12.2015 00:44

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'ndeki 830 rakımlı Kardüz Yaylası'nda piknik yapan 7 kişi, dönüşte çay içmek için durunca cipin kara saplanması sonucu mahsur kaldı. 7 kişi, yaklaşık 5 saat sonra köylülerin de yardımıyla kurtarıldı.

Uğur Yıldız, Hasan Sivil, İsa Somuncu, Halil Tütüncü, Anıl Kahveci, Yaşar Yıldız ve Samet Yıldız, öğle saatlerinde ciple ilçeye 28 kilometre uzaklıktaki Kardüz Yaylası'nın zirvesine çıkarak piknik yaptı. Akşam saatlerinde dönüş için yola çıkan 7 arkadaş, yol üzerindeki piknik alanında çay içmek için durdu. Daha sonra yola devam etmek isteyen piknikçiler, cipin kara saplanması sonucu mahsur kaldı. Cipi saplandığı yerden çıkaramayan grup, jandarmadan yardım isterken köylüler yardıma koştu. Cip, halatla traktöre bağlanıp çekilerek çıkarıldı. Daha sonra köylüler, tamamen karla kaplanan yolu traktörle açıp 7 kişiyi Yanık Köyü'ne indirdi. Burada Ulusal Medikal Kurtarma ekibi tarafından sağlık kontrolünden geçirilen grup, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Düzce Arama ve Kurtarma Derneği ekibi koordinasyonunda ifadeleri alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Mahsur kaldıkları yayladan yaklaşık 5 saat sonra kurtarılan grup üyelerinden Uğur Yıldız, "Arabayı tamamen kapattı kar. Arabanın altı tamamen kara yapışınca kaldık. Daha sonra köylüler bizi traktörle kurtardılar. Çay içmeye durduğumuz için kar yolu kapattı. Çay içtik başımıza bu iş geldi" dedi. İsa Somuncu ise "Kardüz Yaylası'na kadar çıkmak istedik. Peşimizden bir araç daha gelecekti. O araç aşağıda mahsur kaldı. Biz yukarıya kadar çıktık. Ancak aşırı kar yağışı nedeni ile mahsur kaldık" dedi. - Zce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaylada Mahsur Kalan 7 Kişi 5 Saat Sonra Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement