"Yazıcı: Çözmek İstemiyorsanız, Bahane Çoktur" Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

"Yazıcı: Çözmek İstemiyorsanız, Bahane Çoktur" Haberine Ek

"Yazıcı: Çözmek İstemiyorsanız, Bahane Çoktur" Haberine Ek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen 'Üreten Samsun'un yıldızları' ödül törenine katıldı.

06.04.2013 01:23

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ile Samsun Ticaret Borsası işbirliğiyle düzenlenen 'Üreten Samsun'un yıldızları' ödül törenine katıldı. Türkiye Odalar ve Bosalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı programda kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile iş adamları da yer aldı. Törende konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin büyüdüğünü belirterek 'Ekonomik olarak büyüyor. Dünyaya bakışı itibariyle büyüyor, ufku genişliyor. Bu zenginlik, zenginlik ve ufuk zenginliğini uygulamalarla ortaya koyuyor. İşte Türkiye'nin dış ticaret hacmi 2012 yılında 389 milyar dolar. Türkiye'de bu kadar değerde mal gümrük kapılarında girdi, çıktı. 11 yıl önce bizim ihracatımız 36 milyar dolardı. Bunlar durduk yerde olmaz. Hani enflasyon faiz tek haneli rakamlara düştü. Bu verileri sizlerle paylaşıyoruz. Bunlar kendiliğinden düşen inen şeyler değil. Onu biz yaptığımız uygulamalarla indirdik. Faizleri biz indirdik. Ekonomik hedefler önümüze koyduk. Her gün dünyada olup biteni takip ediyoruz' dedi. Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve iş adamlarını ilgilendiren son yasal düzenlemeler hakkında bilgi veren Bakan Yazıcı, çözüm süreciyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin küflenmiş üzeri tozlanmış sorunları olduğunu söyleyen Bakan Yazıcı, "Yapacağımız iş çözüm üretmek halının altına hep öteleyemezsin. Türkiye'nin en temel sorunlarından biri terörle mücadele noktasında sürdürdüğümüz kararlılığı görüyorsunuz. Terörü Türkiye'den çıkartmanın terörü sonlandırmanın ne şekilde olacağına ilişkin açtığımız tartışmada nedir ne yapalım diye sorduğumuz soruya aldığımız cevapları da görüyorsunuz. Hiç kimse cevap vermiyor gerek yok diyerek bizde oturabiliriz. Öbür seçimi bekleyebiliriz. Ama elinizi vicdanınıza koyun doğru mudur bu. Bu sorunları Türkiye'nin üzerinde bir örtü olarak bırakmak haksızlık değil mi? Çözmek elbette ki parçalı aşamalı bir iştir bu. Birden olacak bir şey değil. Kimsenin böyle bir hüneri yok. Ama konuşmak çok kıymetlidir. Konuşursunuz tartışırsınız. Siz elinde silah olanla konuşur musunuz? Birileri silahı almış güvenliği sağlamakla görevli olduğunuz vatandaşınıza doğrultmuşsa onunla konuşulabilir mi? Olur mu? Olmaz. Böyle derken napacağız, ne verdiniz, ne vaat ettiniz, ne diyeceksiniz demek bu süreci provokedir. Bunlara kanmayın. Bu gün bana birisi bir şey sordu ilk defa duydum. Çok vahim bir şey. 'Diyor ki siz teröristleri dağdan indireceksiniz. Sonra getirip bunları emekli edeceksiniz. Bunlara maaş bağlayacakmışsınız? birisi böyle vesvese halinde söylüyormuş. Böyle bir şey yok olamaz. Ama suça katılmış suç işlemiş suçun niteliği ne olursa olsun pişman olmuş yasa imkan vermiş adama gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yoksul aç açık durumdaysa diğer vatandaşlara ne yapıyorsak anayasanın eşitlik kuralı çerçevesinde ona da o kadar yaparız. Bu budur. Bu eşitlik kuralının gereğidir. Dedikodulara değil Başbakanımızın söylediklerine dikkat edin? diye konuştu.

Törende konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğinden çok umutlu olduğunu belirterek, 'Türkiye'nin geleceği müthiş derecede açık. 30 sene önce bu ülkede sadece 5 tarım ürünü ihracatı yapıyorduk. İhracatımızın tamamı 3 milyar dolardı. Nereden nereye geldik düşünebiliyor musunuz. Sadece 5 tarım ürünü satan bir ülkeden sanayi malı ihracat dene bir ülke konumuna geldik. Şu anda ihracatımızın yüzde 92'si sanayi malıdır. Bu müthiş bir şey. Bunu 30 yılda yaptık biz. Peki nasıl yaptık' Rahmetli Özal ilk bizim önümüzü açan vizyonumuzu açan o oldu. Kıymetini bilemedik açık söyleyeyim. Allah bize petrol doğalgaz vermemiş, ama müthiş bir müteşebbis ruh vermiş. Bizde bunu 30 yıl önce keşfettik? dedi. Konuşmaların ardından Türkiye'nin ilk ve ikinci 500 sanayi kuruluşu arasına giren, en çok kurumlar ve gelir vergisi veren, ihracat yapan Samsunlu iş adamlarına ödülleri verildi.

SAMSUN,(DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Yazıcı: Çözmek İstemiyorsanız, Bahane Çoktur' Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement