Yemen'de BM Yerleşkesi İsabet Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Yemen'de BM Yerleşkesi İsabet Aldı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

BİRLEŞMİŞ BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında BM binasının isabet aldığını belirterek sorumluların hesap vermesini istedi.

BİRLEŞMİŞ BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında BM binasının isabet aldığını belirterek sorumluların hesap vermesini istedi.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, hava saldırısı sonucu Aden'de BM Kalkınma Programı (UNDP) yerleşkesinin isabet alarak ciddi şekilde tahrip olması ve bir görevlinin yaralanması nedeniyle "büyük üzüntü duyduğunu" kaydetti.

BM çalışanları ve yerleşkelerinin uluslararası insancıl hukuk altında korunması gerektiğini hatırlatan Ban, "BM yerleşkeleri ile personelinin dokunulmazlığına her koşulda riayet edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Olaya ilişkin kapsamlı soruşturma açılmasını ve sorumluluğu olanların hesap vermesini isteyen Ban, bu tür olayların önlenmesi için sorumluların hesap vermesinin önemini vurguladı.

Ban, bu hadisenin, Yemen'de çatışmaların sonlandırılarak kalıcı barış için müzakere masasına dönülmesinin önemini gösterdiğini de dile getirdi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri 26 Mart'tan bu yana Husilere yönelik hava saldırısı düzenliyor.

Kaynak: AA