Yemen'de "Haysiyet Cuması" Olaylarının Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Yemen'de "Haysiyet Cuması" Olaylarının Yıldönümü

Yemen'de 18 Mart "Haysiyet Cuması" olayları sırasında ölenler, dördüncü yılında İbb kentinde düzenlenen gösteriyle anıldı.

18.03.2015 11:32

Yemen'de 18 Mart "Haysiyet Cuması" olayları sırasında ölenler, dördüncü yılında İbb kentinde düzenlenen gösteriyle anıldı. 11 Şubat Devrimi Platformu'na bağlı grup tarafından İbb kentinin el-Udeyn caddesinde yapılan yürüyüşte devrim şehitleri anıldı.

Göstericiler "Yemen devriminin şehitleri" "Şehitler Yemen'in haysiyeti" "Onurumuz" şeklinde sloganlar atıp dövizler taşıdı. Son dönemlerde Yemen'in yaşadığı siyasi anlaşmazlıkların Yemen Devrimini yeniden canlandıracağını vurgulayan göstericiler "2011 ruhu ile yeniden devrime sarılmak gerektiğini" belirtti.

Göstericiler daha sonra 18 Mart 2011 yılındaki gösterilerde hayatını kaybeden 52 kişi için Kur'an okuyarak gösteriyi bitirdi.

Yemen'de "Arap Baharı" etkisi ile 2011 yılında yaşanan halk ayaklanmalarında 33 yıllık Ali Abdullah Salih döneminin bitirilmesi talebi ile gösteriler düzenlenmişti. Yaklaşık bir yıl süren muhalif gösterilerde protestoculara zaman zaman ateş açılmıştı. "Haysiyet Cuması gösterilerinde" açılan ateşte 52 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de 'Haysiyet Cuması' Olaylarının Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement