Yemenli Aile 5 Üyesini Mayınlara Kurban Verdi - Marib - Son Dakika
Güncel

Yemenli Aile 5 Üyesini Mayınlara Kurban Verdi - Marib

- Marib'teki el-Cufeyne kampından detaylar Kamptaki çocuklar İbrahim Hasan Ali Cadul'un konuşması Çocukların su taşıması MARİB (AA) – SAİD İBİCİOĞLU - Yıllardır süren iç savaş sebebiyle büyük bir insani felaketin yaşandığı Yemen'de çatışan tarafların yerleştirdiği mayınlar da sivil can...

17.05.2019 15:01

- Marib'teki el-Cufeyne kampından detaylar

Kamptaki çocuklar

İbrahim Hasan Ali Cadul'un konuşması

Çocukların su taşıması MARİB (AA) – SAİD İBİCİOĞLU - Yıllardır süren iç savaş sebebiyle büyük bir insani felaketin yaşandığı Yemen'de çatışan tarafların yerleştirdiği mayınlar da sivil can kayıplarına neden olmaya devam ediyor.

Çatışmalar yüzünden ailesiyle Hudeyde'den kaçarak Marib'teki El-Cufeyne kampına sığınan İbrahim Hasan Ali Cadul, savaşın siviller üzerindeki acı sonuçlarına en yakından şahitlik edenlerden biri.

Hudeyde'nin güneyindeki El-Hays ilçesinin kırsal bölgesinde 10 kişilik ailesinden 5 kişiyi mayınlara kurban verdikten sonra geride kalanlarla bir ay önce ülkenin orta kesimindeki Marib'e gelen 58 yaşındaki Cadul, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Cadul, savaş başladıktan bir süre sonra çatışmaların yaşadıkları bölgeye de sıçradığını ve hayatlarının tamamen değiştiğini belirtti.

Husilerin Hays kırsalını ele geçirdiğini ve zaten zor olan hayat şartlarının savaşla birlikte daha da zorlaştığını söyleyen Cadul, insanların evlerden kolay kolay çıkamaz hale geldiğini, bazı bölgelerde gıda sıkıntısı yaşandığını ve suların da sadece çok kısıtlı zamanlarda geldiğini aktardı.

Husilerin kontrolü altındaki bölgelere insani yardımların veya yardım kuruluşlarının giremediğine bu sebeple açlığın daha da arttığına işaret eden Cadul, hükümet güçlerinin kontrolündeki Hays merkezinde insani durumun kırsala göre daha iyi olduğunu dile getirdi.

Ailesinden 5 kişiyi mayınlar sebebiyle kaybetti

Yaşadıkları bölgede sıkıntıların artmasının ardından ailesinin bir kısmının birkaç ay önce Hays'a göç etmek istediğini ifade eden Cadul, 2 oğlu, gelini, yeğeni ve yeğeninin eşinin Hays için yola çıktıklarını, ancak Husilerin döşedikleri mayınların patlaması sonucu 5'inin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Yemenli Aile 5 Üyesini Mayınlara Kurban Verdi - Marib
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemenli Aile 5 Üyesini Mayınlara Kurban Verdi - Marib - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement