Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Paneli - Son Dakika
Güncel

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Paneli

Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Paneli

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, anayasa referandumuna ilişkin, "Teorik olarak yüzde 70'e ulaşmak için bunu herkese anlatmalıyız." dedi.

09.03.2017 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, anayasa referandumuna ilişkin, "Teorik olarak yüzde 70'e ulaşmak için bunu herkese anlatmalıyız." dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" başlıklı panel, Halk Sarayı'nda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş'ın yaptığı panele AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan ile Doç. Dr. Fahrettin Altun konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan Esayan, cumhurbaşkanlığı sisteminin, 15 Temmuz'un anayasası olduğunu belirterek, her devrim sonrası bir anayasa yapıldığını kaydetti. 16 Nisan referandumunun bunu ifade ettiğini dile getiren Esayan, şunları kaydetti:

"Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı biz burada olamayabilirdik. 248 şehidimiz ve 2 bine yakın gazimiz var. 'Hayırcılar'ın kampanyasında halka tepeden bakan ve şık cümleyle halkı kandırabilecek toplum mühendisliği görülüyor. Halkı bir şekilde şüpheye düşürebiliriz. Halkı küçük görme, muhatap almama ve nesne olarak görme var. Halkı korkutup, kafasını karıştırıp, ikna edersin' kafası ortaya çıkıyor. Siyasi istikrarsızlık ve siyasi vesayet yıllarca ülkenin önünü kesti. İnsanlar bu tarihi anda rolünü oynamalı. Kendi 'evet'inde yer almalı. Bunu büyük bir hikaye olarak yaşamalıdır. Referandumda cumhurbaşkanlığı sistemi yüzde 51 ile geçse de geçmiştir. Teorik olarak yüzde 70'e ulaşmak için bunu herkese anlatmalıyız. 16 Nisan'da 150 yıllık heyecanın sezon finalini yaşayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement