'Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Uyum' - Son Dakika
Güncel

'Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Uyum'

\'Yeni Türk Ticaret Kanunu\'na Uyum\'

SAP Forum Ankara bugünün ve geleceğin teknolojilerini kamu ve özel sektörle buluşturdu.

10.02.2012 11:28

Kurumları değişen dünyaya adapte eden teknoloji ve çözümlerle buluşturan SAP Forum Ankara, 9 Şubat'ta Rixos Grand Ankara Otel'de gerçekleştirildi. 'Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Uyum' konulu oturumlar, 500'ü aşkın katılımcıyı ağırlayan etkinliğin yıldızı olurken, mobilite, kamuda verimlilik, e-defter gibi sunumlar da ziyaretçilerin yakın takibinde gerçekleşti. SAP Forum Ankara'nin açılış konuşmasını Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü yaptı.

Dünyanın lider Kurumsal Uygulama Yazılımları sağlayıcısı SAP, iş dünyasının nabzını tutan SAP Forum etkinliğinin Ankara ayağını 9 Şubat 2012 Perşembe günü Rixos Grand Ankara Otel'de gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü'nün yaptığı SAP Forum Ankara'da kurumların hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyduğu çözümler ve en son teknolojiye sahip iş uygulamaları paylaşıldı. Kurumsal uygulama çözümlerinden mobiliteye, iş analitiklerinden bellek içi çözümlere kadar her alanda, bugünün ve geleceğin teknolojilerini farklı perspektiflerden sunan etkinlik, toplam 6 paralel salonda gerçekleşen 30 sunumda kamu ve özel sektörden 500'ün üzerinde üst düzey profesyoneli ağırladı.

SAP Forum Ankara'da T.C. Maliye Bakanlığı, T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı, T.C. Devlet Demir Yolları, Türk Telekom ve Aselsan gibi kamu ve özel kurumlarının başarı öyküleri paylaşıldı, kamu hizmetlerine yönelik özel oturumlar ise ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Kamu sektörünün standartlar, kanunlar ve yönetmeliklere göre ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) ihtiyaçları, kamuda verimlilik artırılmasına yönelik çalışmalar, elektronik defter uygulaması ve getirdikleri ile yeni Türk Ticaret Kanunu, SAP Forum Ankara'da ayrıntılı olarak ele alınan konular arasındaydı.

SAP Türkiye Satış Direktörü Haluk Tekin, "Bugün burada gerçekleştirdiğimiz SAP Forum Ankara etkinliği, kurumları değişen dünyaya adapte eden teknoloji ve çözümlerle buluşturan, en önemlisi de rekabette öne geçiren stratejilerle onları geleceğe taşıyan bir içerik sunuyor. Hiç şüphesiz kamu ve özel sektördeki kurumların günümüzde karşı karşıya kaldığı zorlukların en önemlisi baş etmek zorunda oldukları veri miktarı," dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "6.000 yıllık insanlık tarihi boyunca ürettiğimiz veri miktarının büyüklüğünü bir düşünün.

Sadece 2012 yılı içinde bu 6.000 yıllık verinin tamamını üreteceğimiz gerçeğinden hareketle, kurumların bu devasa veri yükünü depolama, analiz etme ve raporlama sürecinde karşılaşacakları zorluk açık bir şekilde önlerinde bulunuyor. Dahası yapılan araştırmalar da 2013 yılı itibariyle çalışan nüfusun %35'inin işlerini mobil cihazlar ile yürüteceğini öngörüyor. Tüm bunlara kanun ve mevzuatlarda yapılan değişikliklere uyma zorunluluğu da eklendiğinde, kurumların kapsamlı bir e-dönüşüm geçirmesi kaçınılmaz oluyor. Özellikle yeni TTK'nın her büyüklükteki şirketlere, organizasyon yapısı, kurumsal risk yönetimi, mali işler ve hukuk başlıkları altında kapsamlı değişiklikler yapma zorunluluğu getirdiğini de unutmamak gerekiyor."

Bu nedenle SAP olarak, rekabette öne geçmenin ve başarıya ulaşmanın yolunun şirket altyapısını "zamanla yarışabilecek" şekilde "mobilite" ve "bulut bilişime" uyarlayarak yenilemek olduğuna inandıklarını belirten Haluk Tekin, "SAP Forum Ankara boyunca kurumların bu ağır veri yüküyle başa çıkmalarını sağlayacak ve hatta bunların anlık analizini yapabilecek çözümleri iş dünyasıyla paylaşıyoruz. Düşünce gücünde analiz yapma imkanı veren "in-memory" (bellek içi) teknolojisiyle yazılım pazarında çığır açan SAP HANA (High-Performance Analytic Appliance - Yüksek Performanslı Analitik Aracı) çözümünün burada önemli bir rol üstleneceğini de ayrıca vurgulamak istiyorum," dedi.

SAP 40 yıllık tarihindeki en iyi rakamlara ulaştı

SAP'nin 2011 yılına yönelik belirlediği tüm hedefleri geride bıraktığına da değinen Haluk Tekin, SAP'nin dünyada yazılım gelirlerini %25 artırarak 4 milyar Euro'ya ulaştığını ve faaliyet kârını ise 4,8 milyar Euro'ya yükselttiğini vurguladı.

SAP'nin lider konumda bulunduğu kurumsal uygulamalar, analitik ve mobil alanlarda sunduğu çözümlerini 2011 yılında daha ileri taşıdığı vurgulayan Haluk Tekin, "SAP Türkiye olarak ise 2011'de gösterdiğimiz güçlü performans sonrasında 2012 yılında da yine çift haneli bir büyüme gerçekleştirmeyi istiyoruz," dedi.

Kamu ve özel sektör yeni TTK sunumlarını dikkatle takip etti

Türk ekonomisi 1 Temmuz 2012'den itibaren yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile baştan sona "değişim" geçirecek. İş dünyasının bu yeni "anayasası" sadece borsaya kote olan şirketlere değil, her büyüklükteki şirkete "şeffaf" olma zorunluluğu getirdiğinden SAP Forum Ankara ziyaretçileri, UFRS'ye uyum, e-fatura, e-raporlama, e-imza, e-belge gibi pek çok detayı içeren TTK ile ilgili oturumları dikkatle takip etti. SAP'nin uluslararası alanda edindiği tecrübeler sayesinde pek çok avantaja sahip ve yeni TTK'nın gerekliliklerini tam olarak karşılayan çözümleri de SAP Forum Ankara'nın gündeminde yer alan konular arasındaydı.

Türk üniversitelerini geleceğe taşıyan çözümler SAP Forum Ankara'da

SAP'nin eğitime yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar da SAP Forum'un gündem maddelerinden biriydi. Dünya çapında 1.200'ü aşkın üniversitenin, Türkiye'de ise 8 üniversitenin yararlandığı SAP Üniversite İş Birliği Programı (SAP University Alliances Program) sayesinde üniversiteler öğrencilerini dünyanın büyük şirketlerinde çalışma avantajı sağlayarak mezun ediyor. SAP ERP, CRM, BusinessObjects gibi SAP çözümleri üye üniversitelerin müfredatında okutuluyor. SAP Üniversite İş Birliği Programı'na üye üniversiteler, derslerinde en güncel SAP sistemlerini kullanarak öğrencilerine interaktif bir eğitim ortamı sağlarken, öğretim üyelerine de dünyadaki diğer öğretim üyeleri ile iletişime geçebilme ve deneyimlerini paylaşabilme imkanı sağlıyor.

Dahası üniversiteler, program kapsamında danışmanlık sertifikası eğitimi de verebildiğinden, öğrenciler dünyada 25'ten farklı sektörde, Fortune 100 ve Forbes 2000 listelerinde yer alan dünyanın lider firmaları tarafından kullanılan SAP programlarını öğrenerek, diğer mezunlara göre bir adım önde oluyorlar. Öte yandan, SAP ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde MBA yüksek lisans programında SAP sistemlerini öğretecek olan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, ayrıca Türkiye'de bir ilke imza atarak MBA programı kapsamında SAP Kurumsal Yüksek Lisans Programı'nı da (SAP Corporate Master Program) öğrencilerine sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yeni Türk Ticaret Kanunu'na Uyum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement