Yeni Yıla Doğru - Son Dakika
Güncel

Yeni Yıla Doğru

BERLİN (AA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkeye gelen sığınmacılar konusunda doğru bir yaklaşım sergilenmesi durumunda, bunun gelecek için bir fırsat olacağını söyledi.

31.12.2015 16:17

BERLİN (AA) – Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkeye gelen sığınmacılar konusunda doğru bir yaklaşım sergilenmesi durumunda, bunun gelecek için bir fırsat olacağını söyledi.

Başbakan Merkel'in, bu akşam Alman televizyonlarında yayımlanacak yeni yıl mesajı basına dağıtıldı.

Merkel, mesajında, Almanya'nın birçok sorunun üstesinden geldiğine ve bu yıl 3 Ekim'de iki Almanya'nın birleşmesinin 25. yıl dönümünün kutlandığına işaret ederek, Almanya'nın bugün en düşük işsizlik ile en yüksek istihdam oranına sahip olduğunu, ülke ekonomisinin iyi gittiğini, federal hükümetin iki yıldır yeni borç almadığını, ekonominin de sağlam ve üretken şekilde ilerlediğini kaydetti.

Ülkeye gelen sığınmacılar konusunda doğru bir yaklaşım sergilenmesi halinde, bunun gelecek için bir fırsat oluşturacağını ifade eden Merkel, ulusal ve uluslararası düzeyde Avrupa'nın dış sınırlarının korunmasını iyileştirme, kaçak göçün önüne geçme ve sığınmacıların sayısını etkili ve kalıcı şekilde azaltılma yönünde çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Almanya'ya gelen sığınmacılara yardım eden herkese teşekkür eden Merkel, çok sayıda insanın Almanya'ya gelmesinin zamana, güce ve paraya mal olacağını ve Almanya'da devamlı kalacakların entegrasyonunu sağlamak gerektiğini bildirdi.

"Geçmişteki hatalardan ders çıkarmak istiyoruz"

Mesajında, isim vermeden PEGIDA gibi ülkedeki İslam ve göçmen karşıtı aşırı sağcı akımlara karşı uyaran Merkel, Almanlara, "soğuk kalplerle ve hatta nefretle Alman olmayı sadece kendilerine layık gören ve diğerlerini dışlayanların peşinden gitmemeleri" çağrısında bulundu ve halkın ayrıştırılmamasını istedi.

Merkel, yeni yıl mesajına şöyle devam etti:

"Geçmişteki hatalarımızdan ders çıkarmak istiyoruz ve çıkarmamız lazım. Değerlerimiz, geleneklerimiz, hukuk anlayışımız, dilimiz, yasalarımız, kurallarımız:  Bunlar toplumumuzu taşıyor. Bunlar ülkemizde yaşayan herkes için iyi ve karşılıklı saygı içindeki yaşamın temel koşullarıdır. Bu, burada yaşamak isteyen herkes için geçerli."

Almanya'nın güçlü bir ülke olduğunu ve sorunların üstesinden gelmeyi başaracağını ifade eden Merkel, Almanya'nın DAEŞ terörüne karşı da önemli katkı sağladığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Yıla Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement