Yeni Zelanda Takımları Yelkenciliğin En Büyük Sahnesinde Parladı - Son Dakika
Güncel

Yeni Zelanda Takımları Yelkenciliğin En Büyük Sahnesinde Parladı

Yeni Zelanda Takımları Yelkenciliğin En Büyük Sahnesinde Parladı

Red Bull Youth Amerika Kupası'nın genç yelkencileri Çarşamba Şampiyonası'nda yine çılgınca ataklar yaptılar ve seçkin yarışlara imza attılar.

06.09.2013 12:20

Günün sonunda NZL Sailing Team with Emirates Team New Zealand, dünyanın dört bir yanından gelen dokuz diğer takımı alt ederek San Francisco Körfezi'nde ilk Red Bull Youth Amerika Kupası şampiyonu oldu.

Ezeli rakipleri Full Metal Jacket (Yeni Zelanda) ve Portekizli ROFF/Cascais Sailing Team Yeni Zelandalı takıma en başlardan itibaren zor anlar yaşattılar ve yarışı sırasıyla ikinci ve üçüncü tamamladılar. Bu 19-24 yaşları arasındaki denizciler ve geleceğin yıldızları dört gün süren hummalı yarışları muhteşem bir performansla noktalarken profesyonel takımlardaki kariyerlerinin de rotasını çizmiş oldular.

Regatta boyunca liderlik yarışı kıran kıranaydı. 8 ülkeyi temsil eden 10 genç takımı her bir yarışın ardından sıralamada sürekli yer değiştirdiler. Bu da son gün gergin anlar yaşanmasına neden oldu

Sonuçta ikinciyle beşinci arasında sadece beş puan vardı. İsviçre Takımı 7. yarışı kazandığında yarış galibiyeti elde eden altıncı farklı ekip oldu.

Amerika Kupası'nın yıldızları bu yeni nesil yetenekleri izlemek için hazır bulundu. Artemis'ten Nathan Outteridge ve ETNZ'den Glann Ashby, bu genç yelkencilerin AC45 katamaranların ne kadar zorladığını ve hızlandırdığını görünce hayrete düştüler.

New Zealand Sailing Team kaptanı Peter Burling; "Galibiyet elde etmek inanılmaz" diye konuştu. "Yarışlar boyunca giderek kendimizi geliştirdik. Bunu Emirates Team New Zealand flaması altında başarmak büyük bir onur."

Rakibi Will Tiller güçlü, tutarlı bir performansla ikinciliği elde etti. "Bu heyecan dolu. Islak, hızlı ve eğlenceli. Bu noktaya gelebilmek için sahne arkasında çok fazla uğraşmamız gerekti. Her şeyi kendimiz bir araya getirmek ve kendimize yeter hale gelmek zorunda kaldık. Bu yüzden çok gururluyuz."

İsviçreli kaptan Lucien Cujean Çarşamba günü tek yarışa mükemmel bir başlangıç yaptı, parkur boyunca yarışı önde götürerek genel sıralamada altıncılıktan dördüncülüğe yükseldi ve podyumu sadece bir puanla kaçırdı.

Günün en büyük galibi ROFF/Cascais Sailing Team oldu. Takım ikincilik elde ederek İsviçrelilerin ve sekizincilikle hüsrana uğrayıp genel sıralamada üçüncülükten beşinciliğe gerileyen American Youth Sailing Force'u geride bırakıp podyuma çıktı.

Red Bull Youth Amerika Kupası'nın Spor Direktörleri olan iki Olimpiyat altın madalyalı Roman Hagara ve Hans-Peter Steinacher etkinliğin ardındaki itici güç oldular. Hagara ve Steinacher gördükleri üstün yetenekten çok etkilendiklerini belirttiler.

Hagara; "Genç yelkenciler olağanüstü. Tekneleri gerçekten çok zorluyorlar ve çok büyük bir rekabet var." dedi. "En iti takım kazandı. Ama bütün takımlar kendilerini çok geliştirdiler. Burada çok fazla şey öğrendiler."

Steinacher da; "Yelkenciler ister birinci, ister onuncu olsunlar, bu yarışlarda çok şey kazanıyorlar." dedi. "Amerika Kupası'nda profesyonellerin nasıl yarıştığını gördüler. Sporumuzun en yüksek seviyesinde başarılı olmanın gerektirdikleri hakkında çok şey öğrendiklerini düşünüyorum."

Tavsiye edilen sınırın çok üzerinde ve gün geçtikçe giderek sertleşen güçlü rüzgârların San Francisco Körfezi'ne hâkim olduğu Çarşamba günü tek yarış yapıldı.

Red Bull Youth Amerika Kupası – Genel Sıralama

1. NZL Sailing Team with Emirates Team New Zealand (NZL) 2-RDG-7-3-1-1-4 – 57 Puan

2. Full Metal Jacket Racing (NZL) 7-1-4-6-6-3-5 – 45 Puan

3. ROFF/Cascais Sailing Team (POR) 3-6-1-8-8-5-2 – 44 Puan

4. Team TILT (SUI) 8-5-2-2-9-7-1 – 43 Puan

5. American Youth Sailing Force (USA) 1-7-3-5-7-4-8 – 42 Puan

6. Swedish Youth Challenge (SWE) 6-2-9-1-4-6-10 – 39 Puan

7. Objective Australia (AUS) RDG-10-6-10-2-3 – 38 Puan

8. Next World Energy (FRA) 4-4-8-4-5-9-6 – 37 Puan

9. All In Racing (GER) 5-8-5-9-3-8-9 – 30 Puan

10. USA45 Racing (USA) 9-9-10-7-10-10-7 – 15 Puan

(RDG = Uluslararası Jüri kararıyla telafi)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Zelanda Takımları Yelkenciliğin En Büyük Sahnesinde Parladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement